Annons
Fredagen den 21:e januari
1.8°C 9.7m/s
Dagens namn: Agnes, Agneta

Hållbarhetsfrågor centralt för Oatly

Hållbarhet är viktigt för Oatley såväl utveckling som på dryckerna.

Hållbarhet är viktigt för Oatley såväl utveckling som på dryckerna.

Oatly är ett av tre företag som nominerats till priset som ”Årets hållbara företag” på Landskronagalan på fredag.

Annons
 

Priset tilldelas ett företag som på ett tydligt sätt kan visa på praktiska åtgärder för miljön i såväl Landskrona som världen. Företaget samverkar med andra för utvecklandet av det hållbara samhället och agerar proaktivt utifrån ett långsiktigt perspektiv.

– Hållbarhetsfrågor är centralt för oss i allt vad vi gör. Vi vill göra skillnad genom att öka den vegetabiliska konsumtionen för klimatets och hälsans skull. Det är också viktigt för oss att jobba för hållbar livsmedelsproduktion och därför tycker vi det är extra roligt att vi uppmärksammas i Landskrona där vi har vår fabrik, kommenterar Carina Tollmar, hållbarhetschef på företaget.

Oatly producerar havrebaserade alternativ i mejeridisken. Efterfrågan på vegetabiliska produkter ökar i snabb takt och Oatly bygger nu ut sin fabrik i Landskrona för att kunna utöka kapaciteten från en årlig produktionsvolym på 30 miljoner liter till 40 miljoner liter.
– I samband med att vi växer tittar vi också på hur vi kan minska vår miljöpåverkan genom energieffektiviseringar, investering i eget reningsverk och alternativa energikällor. Hållbarhet är en viktig del i investeringsplanen, avslutar Carina Tollmar.

Vinnaren av kategorin ”Årets hållbara företag” kommer att koras fredagen den 22 april i samband med Landskronagalan.  Galan ledas av Farah Ericsén och Thomas Ravelli.

Utöver Oatly är SWEP och BCC nominerade till Årets hållbara företag.

De nominerade har blivit utsedda av en jury bestående av representanter från Företagsarenan, Företagarna, Uppstart Landskrona, Mötesplats Borstahusen, Landskrona Stad, Invest in Landskrona, revisor Peter Pankko från Mazars samt AKEA, Landskrona Energi, Paulssons Fastigheter samt Landskrona Stad.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser