Landskrona på pallplats när Sverigeeliten i RG tävlade

Dubbelt Landskrona i topp vid RG-Star 2 i Örnsköldsvik.
Dubbelt Landskrona i topp vid RG-Star 2 i Örnsköldsvik.
Dubbelt Landskrona i topp vid RG-Star 2 i Örnsköldsvik.
Dubbelt Landskrona i topp vid RG-Star 2 i Örnsköldsvik.

Örnsköldsvik välkomnade till RG Star 2 med soligt och vackert väder. Hela Sverigeeliten i rytmisk gymnastik fanns på plats och då var naturligtvis Landskrona Kvinnliga GF också där representerade av Josefine Olsson, Olivia Kristensson Nilsson, Doruntina Goxhuli, Wilma Mårtensson och Meja Engdahl Petersson.

Meja Engdahl Petersson tävlade på lördagen och i den kategori som siktar på landslag och internationell representation på elitnivå.
– Att Meja stärkt sitt självförtroende efter deltagandet på NM var det ingen tvekan om. Dagens högsta poäng i den inledande grenen boll och en fin poäng i tunnband placerade henne på en andra plats i försökstävlingen, meddelar Jenny Engdahl från Landskrona Kvinnliga GF.

De åtta bästa gymnasterna gick vidare och fick köra ytterligare två grenar.
– En lite nervös öppning i rep plumpade hennes poängmässiga resultat men ett suveränt kägelprogram säkrade silvret i slutresultatet till Meja.

Doruntina Goxhuli och Wilma Mårtensson visade därefter upp sitt Duoprogram i tunnband och belönades med fina 12,95 i en av körningarna.
– Nu jobbar de två för att komma över “magiska” 13-poänggränsen.

Söndagen var seniorernas dag. LKGF hade fyra flickor i startfältet och alla fyra tävlade gav sitt yttersta och lyckades komma med i “Åtta finalen”.
– Josefine fullständigt ägde mattan. Bra körning i boll och käglor. Tunnbandet lite nervöst. Men bandet var pricken över i och belönades med 16,90 poäng. Med 11,00 poängs marginal till klubbkamraten och silvermedaljören Olivia Kristensson Nilsson kunde Josefine ta emot guldmedaljen, säger Jenny Engdahl.

– Olivia som också gjorde en fantastiskt fin tävling och verkligen tog ett stort kliv uppåt i rankingen var strålande glad över silvret. Hennes kägelprogram var det bästa hon någonsin gjort och belönades med 13,45, vilket är rekord för hennes del  som senior. Detta gav verkligen självförtroende och belöning för idogt slit i träningshallen.    

Doruntina Goxhuli och Wilma Mårtensson lyckades med sina målsättningar och hamnade i slutresultatet på åttonde respektive nionde plats.
– Både Doruntina och Wilmas starkaste insatser var i grenarna boll och tunnband. Grenen band som varit vilande för de båda nyblivna seniorerna måste hårdtränas inför SM, avslutar en mycket stolt Jenny Engdahl som på plats i Örnsköldsvik även hade med sig tjejernas tränare Emma Sandell, lika glad och stolt hon också.

Landskrona fanns även representerat på juniorpallen.
Landskrona fanns även representerat på juniorpallen.

 

Till arkivet