Annons

Sandåkerskolan kärleksbombades

Massor av klippta hjärtan sattes på torsdagskvällen upp på Sandåkerskolan.

Massor av klippta hjärtan sattes på torsdagskvällen upp på Sandåkerskolan.

I onsdags gästades Sandåkerskolan i Häljarp av samtalsaktivisterna Navid Modiris och Tobias Swahns skolturné för att motverka segregation och främlingsfientlighet. Något som uppenbarligen inte uppskattades av alla då ett handskrivet brev tillsammans med klistermärken från Svenska Motståndsrörelsen samt avspärrningsband på kvällen sattes upp på skolan.

Annons
 

– Under onsdagskvällen utsattes Sandåkerskolan av ett i raden av högerextrema propagandaattacker gentemot skolans personal, lärare och elever. Det är aldrig acceptabelt att våra offentliga institutioner, och särskilt att en skola, blir attackerad på grund av att de försvarar demokratiidealet de har i uppdrag att sprida, säger Karl Philip Nilsson, ordförande för LUF Skåne och kommunfullmäktigeledamot i Landskrona, som på torsdagskvällen arrangerade ”lovebombing” av skolan.

Ett tiotal personer slöt på torsdagskvällen upp och satte upp hjärtformade lappar med budskap och stöd på skolans entré.

–  Det är av största vikt att de som befinner sig på skolan i sin vardag får stöd av civilsamhället i sitt avståndstagande av attacken. Det är inte heller första gången en skola blir utsatt, säger Karl Philip Nilsson och beklagar att skolan nu tvingats sätta i väktare.

– Att skolan behöver väktare för att försvara elever och lärare är inget annat än en stor tragedi, om än nödvändig för säkerheten. Det är mycket viktigt att vi som medborgare tydligt visar att nazisternas hot inte är acceptabla.

– De högerextrema är högljudda. Vi vill visa att vi som tar avstånd är många fler. Budskapet vi lämnar till den utsatta skolan är att vi står bakom dem och mot hoten och hatet, avslutar Karl Philip Nilsson.

sandakerskolan_love2

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser