Annons

Ja till Dalahästen

Stiftelsen Al-Azhar har fått godkännande och rätt till bidrag för en fristående förskola i Landskrona. Beslutet togs i utbildningsnämnden på onsdagen. Sverigedemokraternas ledamöter yrkade avslag men resterade röstade genom förslaget.

Ansökan avsåg 70 platser när enheten är fullt uppbyggd och planerat startdatum var april 2016 med full drift augusti 2016. Så blir dock inte fallet då den lokal i Karlsundsområdet som först var tilltänkt inte längre är aktuell.
– De är dock fortfarande intresserade av att etablera sig i Landskrona. De ska bara hitta en lokal som fungerar och som godkänns av de olika instanserna, typ miljöförvaltningen och räddningstjänsten, säger utbildningsnämndens ordförande Lisa Flinth (L).

Annons
 

Nu har de ett år på sig att få igång sin verksamhet som är tänkt att heta Dalahästen. Annars får de söka nytt tillstånd.
– Faktum är att hälften av alla ansökningar som godkänns blir aldrig av. Vi får väl se hur det blir med Dalahästen, avslutar Lisa Flinth.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser