Nytt ok för fler förskoleelever

I Tyghuset på Citadellet kommer Förskolan Selma Lagerlöf att öppna upp två nya avdelningar i augusti.
I Tyghuset på Citadellet kommer Förskolan Selma Lagerlöf att öppna upp två nya avdelningar i augusti.
I Tyghuset på Citadellet kommer Förskolan Selma Lagerlöf att öppna upp två nya avdelningar i augusti.
På andra våningen i Tyghuset på Citadellet (huset i bakgrunden) kommer Förskolan Selma Lagerlöf att öppna upp två nya avdelningar i augusti.

Just nu pågår förberedelserna för en flytt av Förskolan Selma Lagerlöf. Tanken är att de efter sommaren ska öppna två nya avdelningar i det så kallade Tyghuset på Citadellet. Anledningen är att man vill utveckla verksamheten och idag kom beslutet från utbildningsnämnden att de får ta emot 60 förskolebarn mot dagens 20.
– Egentligen har de fått ett godkännande tidigare men eftersom renoveringsarbetet har dragit ut på tiden så var vi tvungna att förnya tillståndet, säger utbildningsnämndens ordförande Lisa Flinth (L).

Det är många som är intresserade av att ha sina små barn på Förskolan Selma Lagerlöf på Citadellet. Så populärt är det att förskolan kommer att starta upp två nya avdelningar i Tyghuset vilket ligger i den sydvästra bastionen på Citadellet.
– Vi kommer att behålla garaget som vi håller till i idag. Där ska vi ha en utegrupp i åldern 3-5 år. Sedan kommer vi att starta upp två grupper till i de nya lokalerna, en grupp i åldern 1-3 år och en 3-5-årsgrupp, säger förskolans chef Agnetha Afzelius Olsson.
– Jag hoppas att vi kan öppna i augusti eller allra senast i september.

Till arkivet