Annons
Fredagen den 21:e januari
1.3°C 10.1m/s
Dagens namn: Agnes, Agneta

Samtal om förbjuden kärlek

Malmös nya fristadsförfattare Jude Dibia kommer nästa vecka till stadsbiblioteket. Foto: Pressbild.

Malmös nya fristadsförfattare Jude Dibia kommer nästa vecka till stadsbiblioteket.
Foto: Pressbild.

Biblioteket bjuder in Peter Fällmar Andersson, journalist vid HD Kultur och Sydsvenskan tillsammans med Malmös nya fristadsförfattare Jude Dibia torsdagen den 14 april kl. 19.00 för ett samtal om HBTQ-frågor i Nigeria, där samkönade relationer är kriminaliserade.

Annons
 

Jude Dibia är själv homosexuell. Något som var problematiskt i Nigeria även innan januari 2014, men när den nya lagen infördes blev det kriminellt. Att älska en annan människa med samma kön kan ge fjorton års fängelse.

Malmö stad startade 2010 ett residensprogram i Malmö för förföljda författare och journalister. I samband med detta gick staden också med i det internationella fristadsnätverket International Cities of Refuge Network (ICORN). Under 2014 beslutade man att, som första svenska stad, utvidga residensprogrammet till att också omfatta övriga konstformer.

Fristadsprogrammet innebär att en författare, musiker, bildkonstnär, tecknare, scenkonstnär etc. som är utsatt för censur och/eller förföljelse i sitt hemland erbjuds ett tvåårigt stipendium, fri bostad och ett nätverk i staden och regionens kulturliv för att kunna utvecklas konstnärligt och att få arbeta fritt inom sitt konstområde.    

Where love is illegal – Peter Fällmar Andersson och Jude Dibia på Landskrona stadsbibliotek den 14 april klockan 19.00. Programmet sker på svenska och engelska och det är fri entré. Arrangörer är: ABF, Svensk Biblioteksförening, Europa Direkt och Landskrona bibliotek.

Journalist Peter Fällmar Andersson samtalar med Jude Dibia. Foto: Pressbild.

Journalist Peter Fällmar Andersson samtalar med Jude Dibia. Foto: Pressbild.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser