Annons

Ny idrottshistoria ska skrivas på IP

Den nya omklädningspaviljongen på Idrottsplatsen är invigd och redo att tas i bruk.

Den nya omklädningspaviljongen på Idrottsplatsen är invigd och redo att tas i bruk.

Fotbollen på Landskrona IP har fått nya fräscha omklädningsrum. I fredags invigdes ”Paviljongen” som ersätter den gamla avklädningsbyggnaden från 1924.

Annons
 

Den 5 maj 1924 utsågs byggnadsingenjören Anton Andersson som entreprenör för ett avklädningshus och serveringspaviljong på Nya Idrottsplatsen, till ett anbudspris av 13 450 kr.  Nu, 92 år senare, utsågs Byggmästaren i Skåne AB som totalentreprenör för en ny och betydligt större omklädningsbyggnad på Idrottsplatsen. Den nya byggnaden är ritad av Magasin A till ett anbudspris av 10 799 000 kr.
– Byggnaden är fräckt designad som en cirkel men ändå inte fullt ut då den har 12 hörn, säger Tom Sörensson, verksamhetsutvecklare vid fritids- och kulturförvaltningen.

Utanför den nya huset står originalbänkar från 1924 som rustats upp inför invigningen. Arbetet med byggnaden startades i augusti i fjol med ett beslut om att en invigning skulle ske just den 1 april.  I strålande solsken invigde fritidsnämndens ordförande, Birgitta Persson, byggnaden med tio omklädningsrum, domarrum och förråd.
– Jag hoppas att den här också kommer få en särskild plats både för flickor, pojkar, kvinnor, män i det som ska bli Landskronas nya idrottshistoria, sa hon och klippte bandet till paviljongen som tas i bruk på torsdag.

Inom kort ska också det gamla avklädningshuset rivas, i folkmun kallat för ”Röda paviljongen”, som betjänat mer än 3 miljoner idrottande Landskronabor och gäster från när och fjärran.

Ett av de tio omklädningsrummen.

Ett av de tio omklädningsrummen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser