Annons

Stjärnhimmel börjas spelas in idag

Idag börjar Christian Zetterberg spela in kortfilmen, Stjärnhimmel i Landskrona.

Idag börjar Christian Zetterberg spela in kortfilmen, Stjärnhimmel i Landskrona.

”…Jacob sitter lutad mot en sängkant och bredvid honom ligger en frånvarande och ovanligt tyst Alexander. I taket lyser en stjärnhimmel utav självlysande plastdekorer som väcker minnen från deras barndom. Hemska minnen Alexander önskar han fick glömma…”

Annons
 

Så inleds kortfilmen ”Stjärnhimmel”. Inspelningen börjar måndag 4 april och under hela veckan filmar regissören Christian Zetterberg och hans team i Landskrona och Svalöv.

”Stjärnhimmel” handlar om identitet, vänskap och att hitta sin väg in i vuxenvärlden, trots en trasig barndom präglad av psykiskt trauma. Manuset är baserat på verkliga händelser av en till regissören närståendes uppväxt i en familj med våld och sexuella övergrepp.

– Det är en mörk historia om ett tabubelagt och jobbigt ämne som tyvärr drabbar barn och unga i Sverige och världen dagligen, i den miljö där man ska vara som mest trygg. Hemmet. Med filmen vill vi väcka tankar och känslor kring ett tabubelagt, mörkt och jobbigt ämne för att kunna hjälpa andra barn och unga som utsätts för liknande situationer, säger filmens regissör Christian Zetterberg.

Filmen kommer att bli ca 15-30 min lång och finansieras av Svalövs kommun, Landskrona stad, Fridhemfilm med flera. Premiär för filmen är planerad till Göteborgs filmfestival 2017.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser