På gårdsvandring med Friluftsfrämjandet

Sven Nilsson berättar om Säbyholms gård för ett trettiotal medlemmar i Friluftsfrämjandet.
Sven Nilsson berättar om Säbyholms gård för ett trettiotal medlemmar i Friluftsfrämjandet.
Sven Nilsson berättar om Säbyholms gård för ett trettiotal medlemmar i Friluftsfrämjandet.
Sven Nilsson berättar om Säbyholms gård för ett trettiotal medlemmar i Friluftsfrämjandet.

Någon långvandring handlade det inte om när ett trettiotal medlemmar ur Friluftsfrämjandet på söndagsförmiddagen vandrade i väg från Idrottsplatsen med Säbyholms gård som mål. Där mötte Sven Nilsson, som i princip tillbringat hela sitt liv på gården, han kom dit redan som ettåring.
– Sven Nilsson, en enormt kunnig guide, höll en mycket intressant föreläsning om hur det såg ut på Säbyholms gård och hur verksamheten bedrevs förr i världen, allt medan vi vandrade runt på gården, meddelar Jan-Erik Mattsson.

Till arkivet