Första banden till Ökända 2016 klara

Mysfaktorn på Ökändafestivalen på Ven är hög. Foto: Anders Roos.
Mysfaktorn på Ökändafestivalen på Ven är hög. Foto: Anders Roos.
Mysfaktorn på Ökändafestivalen på Ven är hög. Foto: Anders Roos.
Mysfaktorn på Ökändafestivalen på Ven är hög.
Foto: Anders Roos.

Den 22-23 juli blir det åter sköna tongångar inne på Ven. Det är för sjätte året i rad som föreningen Ökända arrangerar festivalen med samma namn på ön. Ett genomgående tema i år är jämställdhet och tack vare ett bidrag på 50000 kronor från kulturnämnden så kommer det att finnas mer än musik.
– Vi har etablerat ett nytt samarbete med organisationen Fatta Man som mynnar ut i att vi skapar kreativa workshops och meningsfulla föreläsningar som rör jämställdhet, säger Alexander Redrin, Ökändas festivalgeneral.

Idag presenteras också de första banden och det är inte bara reggae och hiphop som står på programmet. Här finns även Julia Frej från Stockholm som lirar blues och rock. Övriga band som är klara är Barsana (Chillout/Elektro/Techno Gärna), Paloma & Lola (Världsmusik/SpokenWord Stockholm), Institutionen (Reggaeband Landskrona), Sara Bogale (Soul/HipHop/RnB Malmö), Ad’ee (Soul/Hiphop/RnB Kristianstad), Silly Selection (HipHop/Reggae Västerås) och Ursprunget (Reggaeband Helsingborg).

Festivalen hålls även i år på öns fotbollsplan och redan nu kan du man försäkra sig om en biljett.
– Vi kör ett stegrande biljettpris system, säger Alexander Redrin och förklarar.
– I april kostar det endast 300 kronor och i maj höjer vi med en hundring. Efter det kostar det 500 kronor i förköp för två dagars festival och campingplats. All info finns på www.ökända.se, avslutar Alexander Redrin

Till arkivet