Populär tioåring firades

Bernt Kulle och Niclas Lundblad hälsade välkomna till Pumphusets tioårskalas.
Bernt Kulle och Niclas Lundblad hälsade välkomna till Pumphusets tioårskalas.
Bernt Kulle och Niclas Lundblad hälsade välkomna till Pumphusets tioårskalas.
Bernt Kulle och Niclas Lundblad hälsade välkomna till Pumphusets tioårskalas.

Idag firar Pumphuset 10 år med pompa och ståt. Ett hundratal gäster samlades vid lunchtid och njöt av en buffé tillsammans samtidigt som företrädare för museiföreningen, Borstahusens konstförening samt krögarna berättade kort om tiden som varit. Landskrona Direkt fångade några av gästerna och ställde frågan vad som varit bäst med Pumphuset hittills och vad de ser fram emot det kommande decenniet.

Bernt Kulle, vice ordförande i Borstahusens konstförening:
– Det som varit bäst är att man fått till ett fint kulturhus. Mina förhoppningar inför framtiden är att vi kan hålla samma nivå.

Niclas Lundblad, krögare:
– Det bästa med Pumphuset är miljön. Det kommer man på när man haft stängt en månad. Om framtiden har mina kollegor sagt att jag ska hålla mig lugn. Men jag kan avslöja att det finns stora planer.

Göran Nyström, före detta kulturchef i Landskrona: – Det bästa är att man skapat ett kulturhus för mat och konst och att man lyckats med detta genom att bland annat genomföra ett lovvärt arbetsmarknadsprojekt. Jag ser fram emot att de fortsätter att utveckla huset i nuvarande anda.
Göran Nyström, före detta kulturchef i Landskrona:
– Det bästa är att man skapat ett kulturhus för mat och konst och att man lyckats med detta genom att bland annat genomföra ett lovvärt arbetsmarknadsprojekt. Jag ser fram emot att de fortsätter att utveckla huset i nuvarande anda.
Stamgästen Ingrid Persson, här med maken Claes Persson som varit en eldsjäl genom alla år för Pumphuset. – Det bästa som varit är min 60-årsfest. Det var den första festen som arrangerades då Pumphuset var helt nybyggt. Och jag håller med de andra om att det är perfekt som det är. Jag tycker inte att de ska bräscha på.
Stamgästen Ingrid Persson, här med maken Claes Persson som varit en eldsjäl genom alla år för Pumphuset.
– Det bästa som varit är min 60-årsfest. Det var den första festen som arrangerades då Pumphuset var helt nybyggt. Och jag håller med de andra om att det är perfekt som det är. Jag tycker inte att de ska bräscha på.
Med bästa utsikten hittar vi Christer Strandberg, – Min största konstupplevelse i Pumphuset var utställningen med expressionisten CO Hultén. Mitt över sitter Åke Jönsson, författare: – Det roligaste har varit att visa upp Pumphuset för gäster som inte är från stan. Alla är lika imponerade. Jag gillar också det lilla formatet och tycker att det ska fortsätta så.
Med bästa utsikten hittar vi Christer Strandberg,
– Min största konstupplevelse i Pumphuset var utställningen med expressionisten CO Hultén.
Mitt emot sitter Åke Jönsson, författare:
– Det roligaste har varit att visa upp Pumphuset för gäster som inte är från stan. Alla är lika imponerade. Jag gillar också det lilla formatet och tycker att det ska fortsätta så.
Vi avbryter byalagets ordförande Rolf Svensson  i samspråk med Per Dockson, arkitekten som ritat Pumphuset: – Jag tycker att huset är fint. Vad jag vill se här i framtiden är att de anställer någon kultursamordnare. En som kan styra upp så att det inte spretar för mycket. Någon som vågar säga ifrån. Dessutom tycker jag att de inte ska ta hit konstnärer som bygger för fönstret i konsthallen.
Vi avbryter byalagets ordförande Rolf Svensson i samspråk med Per Dockson, arkitekten som ritat Pumphuset:
– Jag tycker att huset är fint. Vad jag vill se här i framtiden är att de anställer någon kultursamordnare. En som kan styra upp så att det inte spretar för mycket. Någon som vågar säga ifrån. Dessutom tycker jag att de inte ska ta hit konstnärer som bygger för fönstret i konsthallen.
Göran Green, diversearbetare – Miljön och alla upplevelser man haft här vill jag lyfta fram. Jag vill också se en utbyggnad av praktiskt taget allt. Jag vill bland annat se fler konferensmöjligheter.
Göran Green, diversearbetare
– Miljön och alla upplevelser man haft här vill jag lyfta fram. Jag vill också se en utbyggnad av praktiskt taget allt. Jag vill bland annat se fler konferensmöjligheter.
Jörgen Einsbohr behövde inte säga så mycket då han hade fullt upp att se till så att gästerna trivdes.
Krögare Jörgen Einsbohr behövde inte säga så mycket då han hade fullt upp att se till så att gästerna trivdes.

Läs mer: Pumphuset 10 år!

Till arkivet