Annons

Harrys premiär ytterligare försenad

Den 15 september är det tänkt att Harrys äntligen ska öppna på Rådhuset. En nyhet är att det kommer att byggas toaletter i källaren som även ska kunna nås från den kommande uteserveringen. Trappan ner och dörren kommer att bli identisk med den som ligger på andra sidan huvudentrén.

Den 15 september är det tänkt att Harrys äntligen ska öppna på Rådhuset. En nyhet är att det kommer att byggas toaletter i källaren som även ska kunna nås från den kommande uteserveringen. Trappan ner och dörren kommer att bli identisk med den som ligger på andra sidan huvudentrén.

Harrys kommer inte att slå upp portarna på Rådhuset i Landskrona till Karnevalen. Det står klart efter att flera punkter i projektet blivit försenade. Nytt öppningsdatum är satt till den 15 september.

Annons
 

Än en gång har datumen för Harrys premiär på Rådhuset fått flyttas fram. Denna gång är det torsdagen den 15 september som gäller.
– Nu får vi hoppas att detta håller. Det enda jag ser som skulle sätta stopp är om någon överklagar upphandlingen. Vi har dock varit väldigt noggranna. Sedan kan det ju dyka upp händelser som man inte kan förutse men jag tror att vi har full koll nu, säger Claes Åsbrink, fastighetschef på teknik- och serviceförvaltningen.

Det som gjort att tiden sprungit iväg är bland annat ekonomiska.
– De sista besluten togs i september ifjol men sedan fick vi inte klart med alla garantier förrän i november, säger Claes Åsbrink.
– Men vi har jobbat under tiden. Vi har gjort en del förändringar i våra ritningar, framför allt gällande pelare och så kallade klackar som vi kommer att låta vara kvar. Det gäller att räkna noga när du har 70 ton tegel över huvudet.

En annan nyhet är att man planerar att öppna upp en dörr ner i källaren från Rådhustorget.
– Det kommer att bli en nedgång till toaletter och här är det viktigt att jobbet görs rätt. Det ska vara samma typ av dörrar som finns på andra sidan huvudentrén.

Enligt de första planerna skulle dock källaren inhysa personalutrymmen, men så blir inte fallet.
– Nej, och anledningen är fukt. Därför har vi bestämt att personalutrymmena kommer att byggas på våningen över restaurangen, säger Claes Åsbrink.

Vid en första anblick av de aktuella utrymmena så ser det ut som att inget hänt.
– Det stämmer. Nu ska allt upphandlas och det tar ungefär tre veckor. När vi sedan har en entreprenör så är det bara att köra igång, avslutar Claes Åsbrink.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser