Annons

En miljon ModulT skivbromsar från Haldex

Jeffrey Stokes (Product Manager - Disc brakes) och Staffan Olsson (SVP Global Operations) med skivbromsen ModulT.

Jeffrey Stokes (Product Manager – Disc brakes) och Staffan Olsson (SVP Global Operations) med skivbromsen ModulT.

Den snabbväxande produktfamiljen av skivbromsen ModulT från Haldex har nu producerats i en miljon enheter. ModulT började produceras under 2011 och har växt till att bli en av de ledande skivbromsarna på den europeiska marknaden. För tre veckor sedan introducerades modellen i USA och har enligt företaget blivit väl mottagen av kunder och media.

Annons
 

– ModulT har blivit den snabbast växande produkten för Haldex, säger Bo Annvik, VD och  koncernchef för Haldex.
– Framgången baseras på nära samarbete med kunder för att utveckla en produkt som erbjuder låg vikt, hög effektivitet och låg totalkostnad, förklarar han.

ModulT produceras i Landskrona där man nyligen firande den 1.000.000 enheten.

Om ModulT
Med en vikt på enbart 31 kg, inklusive bromsbeläggen, är 22,5” skivbromsen den lättaste skivbromsen för släpvagnar på marknaden. Det uppnås med en kompakt och modulbaserad design. Förutom sin storlek erbjuder ModulT andra fördelar så som förenklat underhåll som minskar driftsstopp samt hög bromsverkan. ModulT familjen omfattar varianter för 19,5” och 22,5” för släpvagnar. Dessa kommer inom kort att följas av 17,5”, 19,5” och 22,5” för lastbilar och bussar.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser