Landskronapräst söker kärleken på TV

Mark Levengood förärar Jessica Menzinsky en blomsteruppsats i samband inspelningen av trailern till Tro, Hopp och kärlek. Foto: Hjördis Thelander
Mark Levengood förärar Jessica Menzinsky en blomsteruppsats i samband inspelningen av trailern till Tro, Hopp och kärlek. Foto: Hjördis Thelander
Mark Levengood förärar Jessica Menzinsky en blomsteruppsats i samband inspelningen av trailern till Tro, Hopp och kärlek. Foto: Hjördis Thelander
Mark Levengood förärar Jessica Menzinsky en blomsteruppsats i samband inspelningen av trailern till Tro, Hopp och kärlek.
Foto: Hjördis Thelander

Jessica Menzinsky, Landskrona församlings pastorsadjunkt prästvigdes i januari och har sadlat om från en tidigare yrkeskarriär som skådespelare och regissör och i vår kommer hon att vara en av de deltagande prästerna i SVT-serien ”Tro, Hopp och kärlek”.

Programledaren Mark Levengood och ett filmteam lett av Matthias Barnekow var på hemligt besök i Landskrona församling i mitten av februari. Då filmades de första sekvenserna som ska ingå i presentationen av Jessica Menzinsky.
– Idag sänds trailern och den 28 mars klockan 20.00 sänds första avsnittet, som är en presentation av oss präster. Vi är fyra präster från olika församlingar i landet som ställer upp, säger Jessica Menzinsky.
– Jag fick idén att anmäla mig från Kristin Molander, en av de präster som deltog förra året. Hon var mycket positiv till detta.

Innan hon beslutade sig för att vara med i programmet frågade hon biskopen i Lunds stift, Johan Tyrberg om lov och han fann ingen anledning att säga nej till hennes deltagande. Inte hellre församlingens kyrkoherde Bengt Karlgren hade något att erinra.
– Första inspelningstillfället för min del är i mitten av maj och 14 dagar framåt. Det ska bli väldigt roligt och intressant, avslutar pastorsadjunkten.

Till arkivet