Jazz i världsklass när Svend Asmussen firades

Mads Tolling Quartet Foto: Per Månsson
Mads Tolling Quartet Foto: Per Månsson
Mads Tolling Quartet Foto: Per Månsson
Mads Tolling Quartet Foto: Per Månsson

 

– Wow, vilken söndagseftermiddag det blev på teatern den 13 mars. En nästintill fullsatt salong fick njuta av jazzmusik i världsklass, meddelar Per Månsson från Jazzhouse Landskrona.

Svend Asmussen fyllde 100 år den 28 februari 2016. Med anledning av detta anordnade Jazzhouse Landskrona en hyllningskonsert. Under några timmar fick publiken på teatern njuta av jazzmusik komponerad av bland andra Svend Asmussen och framförd av Mads Tolling Quartet bestående av utmärkte virtuosen på violin Mads Tolling, gitarristen Jacob Fischer som spelat med Svend Asmussen, Kasper Tagel på bas och Snorre Kirk på trummor.
– Det bjöds på ett välkomponerat program vilket framfördes med en känsla i världsklass. Ett axplock av låtarna som spelades var Take off blues, Latino, June Night, Honeysuckle Rose, Hambo om bakfoten, Scandinavia Shuffle, I got rhythm och Nadja. Det var en riktig Svend Asmussen eftermiddag som vi kommer att minnas och ha med oss länge, betonar Per Månsson.

Vid nästa arrangemang, Långfredagen den 25 mars, kommer Carlsson small Big Band med Anki  Nilsson till Folkets Hus, Lilla Festsal på  Eriksgatan 72. Bandet spelar mellan 20.00 och 23.00. Entrén är  öppen 19.00-20.00. JAZZt Oldies spelar i pauserna.

 

Till arkivet