Annons

Halvabstrakt konst på Pumphuset

Rolf Hansson har gjort sig känd för stora halvabstrakta målningar med associationer till romantiskt landskapsmåleri och nordiskt tungsinne. Han använder ofta mörka, rinnande jordfärger i kompositioner med svarta färgsjok.

Rolf Hanson har gjort sig känd för stora halvabstrakta målningar med associationer till romantiskt landskapsmåleri och nordiskt tungsinne. Han använder ofta mörka, rinnande jordfärger i kompositioner med svarta färgsjok.

Konstnären Rolf Hanson är en av landets mest betydande målare och från och med kommande helg finns ett antal helt nya verk till beskådan i Pumphusets konsthall. 

Annons
 

Hans meriter är goda. Bland annat representerade han Sverige i den nordiska paviljongen under Venedigbiennalen 1988 och fick första pris i Carnegie Art Award 1999.
– Rolf är en framträdande gestalt inom främst det abstrakta måleriet. Få kan mäta sig med hans förmåga att komponera med ytterst komplicerade färgackord och valörspel., säger Lennart Cronsell, ordförande i Borstahusens Konstförening vilka arrangerar utställningen.
– Utställningen visar konst skapad 2016. De karaktäristiska jordfärgerna i hans konstverk har kompletterats med tavlor i en ljusare färgskala, avslutar ordföranden.

Utställningen pågår från den 19 mars till den 15 maj.
Vernissagen imorgon lördag börjar klockan 12.00 med invigning k 13.00.
Vid vernissagen kommer Rolf Hanson att finnas på plats för att berätta om sitt konstnärskap och om utställningen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser