Annons

Hård kritik mot extrainkallat styrelsemöte

Socialdemokraterna Eva Örtegren och Anders Karlsson är starkt kritiska mot hur det gått till när ordförande Kenneth Håkansson kallat till ett extra styrelsemöte i Landskronahem.

Socialdemokraterna Eva Örtegren och Anders Karlsson är starkt kritiska mot hur det gått till när ordförande Kenneth Håkansson kallat till ett extra styrelsemöte i Landskronahem.

För tredje gången kallas det nu med kort varsel till extra möte när det rör Landskronahem.
I somras var det kommunfullmäktige som inkallades mitt i semestern till ett möte där ägardirektiven stod på dagordningen. Nyligen kallades också stadsbyggnadsnämnden till ett extra sammanträde med en punkt på dagordningen som rörande den väg som nu planeras genom Karlslundområdet och ett därtill hörande utvecklingsprogram för Norrestadsområdet. Nu är det Landskronahems styrelse som kallats med sju dagars varsel. Socialdemokraterna går nu ut och klandrar den styrande majoriteten för att leverera färdiga förslag som bara är att votera kring, utan vidare diskussion.

Annons
 

På fredag håller Landskronahem ett extra styrelsemöte. Styrelsens vice ordförande Anders Karlsson (S) kan dock inte delta och han är kritisk till att ordförande Kenneth Håkansson (opolitisk som sitter på ett mandat från L) inte försökt hitta en mötestid som passar alla.
– Jag tycker det är sorgligt. Jag hävdar att mötet berör det viktigaste i Landskronahems historia och då borde man i alla fall hört av sig för att försökt hitta en tidpunkt då alla kan, säger han.
– Jag kan dock inte säga vad mötet handlar om då det råder sekretess.

Kenneth Håkansson förstår inte kritiken.
– Sa han inte vad mötet handlade om? Det kan jag göra. Det handlar om att den handlingsplan som vi tagit fram för bland annat Karlslundsområdet är klar och nu vill jag att den skyndsamt ska presenteras för styrelsen så att vi så fort som möjligt kan delge ägarna, det vill säga Landskrona stad om planerna, säger Kenneth Håkansson, som inte tycker att mötet är kallat med för kort varsel.
– Jag tycker att man kan kalla med en dryg veckas varsel. Då tycker jag att man hinner fixa så att man kan komma eller se till att ersättarna är väl insatta och kan vara med. Alla andra verkar ju kunna komma.

Anders Karlsson vidhåller dock att man borde hitta en ny mötestid.
– Vi har en möteskalender och där har sedan ett halvår stått att jag ska vara på möte i Stockholm och att Eva Örtegren har ett möte i Regionen. Varför kunde man inte i sådant fall hitta en annan dag? Det känns som att detta tillvägagångssätt är ren taktik för att Kenneth ska markera sin makt.

Eva Örtegren som är ersättare i styrelsen håller med sin partikamrat.
– Det är ju inte bara i Landskronahem som denna taktik används. Vi såg ett liknande fall i stadsbyggnadsnämnden nyligen. Och det tråkiga är att det inte varit så tidigare, inte ens när högerblocket styrt. Det är något som kommit sedan Torkild Strandberg tog makten.

På frågan varför det är så brått med mötet svarar Kenneth Håkansson att det skulle ha hållits för länge sedan.
– Jag frågar mig istället varför inte planer om Norrestad är presenterade och påbörjade för länge sedan. Något borde ha gjorts långt tidigare. Men nu är vi där vi är och ägarna förväntar sig att vi sätter ner foten och gör det så snabbt vi bara kan. Och det gör vi nu. Nästa ordinarie möte är inte förrän den 2 maj och det är för lång tid att vänta.

– Det är kallat till ytterligare ett extra sammanträde den 25 april, säger Anders Karlsson som är upprörd över sättet det hanteras på och menar att ”kalla med kort varsel, har blivit maktens nya taktik”.
– Man vill egentligen inte ha någon dialog utan bara färdigt servera, avslutar han.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser