Annons

Den afghanska tragedin – historia och bakgrund på biblioteket

Anders Kjellström lämnar ingen oberörd och är en mycket god talare.

Anders Kjellström lämnar ingen oberörd och är en mycket god talare. Nästa tisdag håller han föredrag om Afghanistan på stadsbiblioteket.

Anders Kjellström, som har arbetat med att bygga upp rättsväsendet i Afghanistan, och Mojtaba Balal, som kom till Landskrona som flykting 2015 kommer till stadsbibliotek för att prata om Afghanistans historia.  Fördraget hålls tisdagen den 22 mars klockan 19.00 kommer framföras på svenska och dari.

Annons
 

När Mojtaba Balal kom till Landskrona var han bara 13 år gammal och kände sig ensammast i världen. Genom sin nya familj har han inte bara fått ett hem utan också en andra chans.

Anders Kjellström har skrivit boken Dagbok från Afghanistan i vilken har han samlat sina intryck från tiden i landet. Det allra bästa han annars bär med sig därifrån var något som han lade märke till redan 1971.
– Även om människor talar olika språk, ser olika ut, har olika seder, så är de grundläggande livsvillkoren de samma och möjligheterna till kommunikation finns där på något sätt. Det är lätt att hitta mänsklighet, för man har mer gemensamt än man kan tro, sa han i en intervju i HD 2011.

Föredraget arrangeras av ABF, Europa Direkt, Svensk Biblioteksförening och Landskrona Bibliotek och har fri entré.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser