U20-landslag på läger

Damerna U20-landslag har legat på läger i Landskrona i veckan. Foto: Landskrona stad.
Damerna U20-landslag har legat på läger i Landskrona i veckan. Foto: Landskrona stad.
Damerna U20-landslag har legat på läger i Landskrona i veckan. Foto: Landskrona stad.
Damernas U20-landslag har legat på läger i Landskrona i veckan. Foto: Landskrona stad.

I veckan har det varit full aktivitet i Landskrona idrottshall då svenska U20 damlandslaget i handboll varit på besök och haft träningsläger i Landskrona.

I fem dagar har tjejerna haft en intensiv träningsperiod tillsammans. Det är första sammanstrålningen i år och man vill spela ihop laget inför U-VM i Ryssland till sommaren. Det är ett stabilt lag som tränat en längre tid tillsammans och de har hunnit med att spela i två U-EM, ett U-OS och ett U-VM. I år är sista året som ungdomslag för tjejerna.

Att det blev träningsläger just i Landskrona föll sig naturligt när förbundskapten Ola Månsson fick i uppdrag att ordna ett bra läger för tjejerna. Ola Månsson själv är från Löddeköpinge och med nio tjejer från Skåne och nio från Göteborg har Landskrona ett bra geografiskt läge.
– Landskrona var ett ypperligt val för läger ur en ekonomisk men också, sportslig och praktiskt synvinkel, säger han
–  Dessutom är det en fantastisk hall att träna i. Sveriges vackraste, anser Ola Månsson.

Schemat under lägret har varit späckat för tjejerna, det har inte hunnit med mycket mer än träna, äta och sova. Landslagstjejerna har tränat två handbollspass om dagen och utöver det har fyspass, utvecklingssamtal och idrottspsykologiska samtal genomförts.  I veckan har landslaget även spelat två träningsmatcher. För motståndet har elitserielagen Team Eslöv och och H 65 Höör svarat. U 20-landslag vann båda matcherna.

Idag, fredag, är sista träningen sedan åker de flesta av tjejerna hem för att spela slutspel i sina respektive elitlag. När sedan SM-finalen är över träffas laget igen i slutet på maj för att träna tillsammans ytterligare.

Hur ser då lagets chanser ut i kommande U-VM?
– Självklart siktar vi på en medalj, säger Ola Månsson.
– Tittar vi på historiken så har vi ett guld, två brons och en niondeplats i bagaget från mästerskap. Vi brukar förlora alla träningsmatcher och landskamper men när vi spelar i mästerskapen blir det oftast bättre resultat, avslutar förbundskaptenen.

 

 

Till arkivet