Annons

Skånska skribenter till Västerbotten

På väg till Littfest i Umeå. Bakre raden fr. vänster Karin Paul, Malin Fjellborg, Maja Strömberg. Främre raden, Josefin Brodell, Sanne Jönsson.

På väg till Littfest i Umeå. Bakre raden fr. vänster Karin Paul, Malin Fjellborg, Maja Strömberg.
Främre raden, Josefin Brodell och Sanne Jönsson. Foto: Paul Ström.

Deltagare från Albins folkhögskolas skrivarlinje i Landskrona intar scenen på Umeås internationella litteraturfestival, Littfest 2016.

Annons
 

Littfest är den största litteraturfestivalen i norra Norden. Den 17-19 mars 2016 hålls den tionde årliga festivalen i Umeå, och för första gången deltar Albins skrivarlinje. Medverkande från Albins skrivarlinje är Josefin Brodell,  Malin Fjellborg, Sanne Jönsson, Karin Paul och Maja Strömberg, som delar scen med stora namn som Klas Östergren, Sara Stridsberg och Majgull Axelsson.
– Vi känner oss hedrade att som en skrivarlinje i Landskrona få möjligheten att vara en del av en internationell  litteraturfestival i Umeå, säger Paul Ström, en av två lärare på Albins skrivarlinje.
–  Det må vara många mil mellan oss, men Littfests uttalade drivkraft, ”(…) Alltid med texten och ordet i fokus och kärleken till litteraturen i centrum”, genomsyrar även vår verksamhet.

– Många av våra tidigare deltagare är numera publicerade författare, och har medverkat på Littfest genom åren, fortsätter Paul Ström stolt och nämner bland annat Ida Linde, Liv Strömquist och Moa-Lina Croall.

Befinner du dig i Umeå nästa lördag, den 19 mars så ska du klockan 14.00 besöka Tonsalens scen i Folkets hus där eleverna från Albins skrivarlinje finns på plats. Skicka sen gärna en bild till oss!

Fakta om Albins skrivarlinje

Albins skrivarlinje startade 1985 på Fridhems folkhögskola, men håller sedan 2012 till på Albins folkhögskola i Landskrona. Skrivarlinjen är en ettårig kurs med möjlighet till ett andra och ett tredje år. På skrivarlinjen utvecklar man sitt skrivande genom att skriva i olika genrer, prata om text, söka sitt språk och sitt uttryck. Varje år ger skrivarlinjen ut två antologier (en för varje årskurs) med deltagarnas material. Ansökan till skrivarlinjen sker senast 8 maj 2016.

Läs mer om…
Littfest: http://littfest.se
Albins skrivarlinje: www.skrivarlinjen.se

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser