De håller den muntliga berättartraditionen levande

På tisdag den 8 mars är det på nytt dags för berättarcafé på teaterrestaurangen.

Att berätta muntligt är mänsklighetens äldsta kommunikationsform, sättet som traditioner och idéer fördes vidare från generation till generation, men så kom boktryckarkonsten, radio och teve, och den gamla konsten att berätta direkt från människa till människa glömdes bort.

– För ett kvarts sekel sedan uppstod det muntliga igen och fördes vidare av människor som upptäckt berättandets kraft och underhållningsvärde. Till dem som för det muntliga berättandet vidare hör vi i Berättarklubben i Landskrona. Vi vill ge alla möjlig att uppleva berättandets magi. ”När jag varit hos er på berättarcafé är jag lycklig en hel vecka”, sa en gammal dam när vi gav henne skjuts hem efteråt. Men berättandet passar alla gammal som ung, berättar Sven Hansson i
Berättarklubben.

Passa därför på och njut av av Sven Hansson, Johanna Taller och deras gästberättare. Berättandet börjar klockan 19.00 och serveringen öppnar en halv timme innan. Som vanligt är det fri entré.

Till arkivet