Annons

Ungdomar skänkte intäkter till Världens Barn

På onsdagen överlämnade Cityidrotts ungdomsledare en check på 4000 kronor till Jennie Silis från Världens Barn. Vad kan man göra för 4000 kronor? 4000 kronor kommer bidra med 1100 kg mjöl till att baka bröd, eller 107 fotbollar till projekt där man hjälper barn att få tillbaka lekfullheten, eller gör att 10 barn kan gå i skolan och få utbildning under ett års tid. Foto: Jonny Karlsson

På onsdagen överlämnade Cityidrotts ungdomsledare en check på 4000 kronor till Jennie Silis från Världens Barn. Vad kan man göra för 4000 kronor? 4000 kronor kommer bidra med 1100 kg mjöl till att baka bröd, eller 107 fotbollar till projekt där man hjälper barn att få tillbaka lekfullheten, eller gör att 10 barn kan gå i skolan och få utbildning under ett års tid. Foto: Jonny Karlsson

Som vi tidigare berättat fanns det mycket aktiviteter runt om i Landskrona under sportlovet. I Seminarieskolans idrottshall spelades fotbollsturneringen Landskronacupen under tisdagen och onsdagen med sammanlagt 18 deltagande lag. Bakom arrangemanget stod Cityidrott tillsammans med åtta ungdomsledare som genom ett projekt via Arvsfonden  skapat turneringen.

Annons
 

Vid en ceremoni på Puls Arena under onsdagskvällen skänktes alla intäkter till Världens Barn som på plats representerades av Jennie Silis. Projektet startades i höstas då ungdomar som utbildas till ungdomsledare i Cityidrott skulle få skapa sitt egna projekt. Till sin hjälp fick de handledning från entreprenören Daniel Glantz-Persson, som bland annat gjorts sig välbekant då han drivit projekt som Bulle med Bullens dag samt Marcus Hansson från  Cityidrott.
– När Marcus frågade mig om att driva detta projekt tillsammans med ungdomsledarna sa jag ja direkt. Jag älskar att försöka nå ut till ungdomar om att allt är möjligt, det kommer alltid börja och sluta med oss själva. Med den inställningen tog jag mig an uppdraget som handledare, säger Daniel Glantz-Persson.

Ungdomarna fick själva välja vilket typ av projekt de ville göra och valet föll på en fotbollsturnering där alla intäkter skulle gå till välgörande ändamål. Enstämmigt blev valet Världens Barn och när intäkterna räknades in efter turneringen, blev resultatet strax under 4000 kronor. Tillvägagångssättet för resultatet var genom anmälningar, försäljning via kioskverksamhet och priser som de själva fått ihop.
– De har själva planerat, satt upp affischer och fått prata med företag om att sponsra med produkter och det kan vara ganska läskigt som ungdom att gå och prata med företagare om man aldrig gjort det innan. Det krävs mod och det har de visat. Att de lyckats skapa detta resultat hoppas jag ska ge de självförtroende inför framtiden och att de inser att de gjort en skillnad för andra barn i denna värld, understryker Daniel Glantz-Persson.

Projektet är ett resultat från det stöd som Cityidrott fick från Arvsfonden under 2015 och när projektet utvärderas säger Marcus Hansson från Cityidrott så här.
– Syftet med hela den här processen som våra ungdomsledare har gått igenom tillsammans med Daniel är att få en uppfattning kring hur mycket arbete och planering som faktiskt ligger bakom ett projekt. Men framför allt handlar det om att se hur man på egen hand kan gå från idé till verklighet och verkligen åstadkomma en förändring.

Närmast för Cityidrotts ungdomsledare väntar nu en utvärdering av arbetet där de själva skall tycka till om vad som gick bra, vad man kunde gjort bättre eller hur man kunde gjort annorlunda. Allt för att ge tips och idéer till nästa grupp ungdomsledare som kommer få samma blanka papper att utgå ifrån och förhoppningsvis skapa någonting som är minst lika spännande.

Cityidrotts ungdomsledare gör skillnad och här gäller det att stadens föreningar är på hugget.
Duktiga idrottsledare är som sagt en bristvara.

Fullt hus i Semmehallen när Cityidrotts ungdomsledare arrangerade en fotbollsturnering på Sportlovet.

Fullt hus i Semmehallen när Cityidrotts ungdomsledare arrangerade en fotbollsturnering på Sportlovet.

Cityidrotts ungdomsledare gör skillnad.

Cityidrotts ungdomsledare gör skillnad.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser