Annons

Solistprisvinnaren David Huangs trio på församlingshemmet

Solistprisvinnaren David Huang i mitten turnerar i mars 2016 med sin pianotrio – trio LEK – tillsammans med violinisten Daniel Migdal och cellisten Frida Fredrikke Waaler Wærvågen.

Solistprisvinnaren David Huang i mitten turnerar i mars 2016 med sin pianotrio – trio LEK – tillsammans med violinisten Daniel Migdal och cellisten Frida Fredrikke Waaler Wærvågen.

I mars turnerar solistprisvinnaren David Huang med sin pianotrio – trio LEK – tillsammans med violinisten Daniel Migdal och cellisten Frida Fredrikke Waaler Wærvågen. Turnén ingår i Solistprisvinsten och når Landskrona på söndag den 6 mars. På programmet står verk av Tarrodi, Sjostakovitj och Mendelssohn.

Annons
 

Solistprisvinnaren David Huang har etablerat sig som en av de mest lovande pianisterna i Sverige. Hans brinnande intresse för kammarmusik har lett till flera samarbeten med några av Sveriges främsta kammarmusiker och sångare. 2012 erhöll David sensationellt första pris i den prestigefyllda tävlingen Vera Lotar-Shevchenko International Piano Competition i Jekaterinburg, Ryssland. Han vann Solistpriset 2014 och i oktober 2015 var han en av tre finalister i europeiska radiounionens tävling New Talent.

Daniel Migdal är en av de mest lovande unga violinisterna i Sverige och har framträtt med bland annat Sveriges Radios Symfoniorkester, Kungliga Filharmonikerna och Helsingborgs Symfoniorkester. Daniel är även en eftersökt kammarmusiker och har spelat med artister såsom Truls Mørk, Ulf Wallin och Quiroga-kvartetten. Norska cellisten Frida Fredrikke Waaler Wærvågen har studerat för aktade cellister såsom Truls Mørk, Frans Helmerson och Torleif Thedéen. Som solist har hon framträtt med orkestrar som Oslo Filharmoniske Orkester, Münchner Rundfunk-orchester och Zürcher Kammerorchester. Frida Fredrikke var även en av de tre finalisterna i Solistpriset 2014.

Konserten äger rum den 6 mars klockan 16.00 på församlingshemmet.
Arrangör är Landskrona Kammarmusikförening.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser