Annons

Pant från Landskrona gav 562 nya träd i Afrika

11 258 kronor – så mycket skänkte Landskronaborna under 2015 via Biståndsknappen hos Coop.

11 258 kronor – så mycket skänkte Landskronaborna under 2015 via Biståndsknappen hos Coop.

11 258 kronor – så mycket skänkte Landskronaborna under 2015 via Biståndsknappen hos Coop. Pengarna går till Vi-skogen och motsvarar 562 träd i östra Afrika.

Annons
 

– Vi vill rikta ett varmt tack till alla som trycker på Biståndsknappen i Landskrona. Pantpengarna från det senaste året motsvarar 562 nya träd i Afrika. Träden ger en bättre miljö, pengar till barnens skolgång och skyddar människor mot klimatförändringarnas effekter, säger Henrik Brundin, vice vd för Vi-skogen.

Totalt skänktes pant till ett värde av 6,7 miljoner kronor hos Coop under 2015. Pantpengarna från 2015 motsvarar 335 000 nya träd i östra Afrika där Vi-skogen arbetar. Planterade tillsammans skulle träden uppta en yta nästan så stor som Landskrona kommun.

– Det värmer att veta att Coops kunder och medlemmar kan göra så stor skillnad med sina pantpengar. Det alla kanske inte vet är att träd ger mat på bordet. I och med träden skapas bättre förutsättningar för jordbruk, man tjänar pengar, lär sig spara, investera, utbildar sig i jämställdhet och demokrati. Träden ger liv, hopp och framtidstro, säger Louise König, chef för hållbar utveckling på Coop.

Vi-skogen är en svensk biståndsorganisation som genom trädplantering och stöd till bönder arbetar med att bekämpa fattigdom och förbättra miljön. Grunden för Vi-skogens arbete är agroforestry – att plantera träd och grödor tillsammans. Det ger ökad tillgång till mat, större inkomster och skydd mot klimatförändringarna.

Vi-skogen är en svensk biståndsorganisation som genom trädplantering och stöd till bönder arbetar med att
bekämpa fattigdom och förbättra miljön. Grunden för Vi-skogens arbete är agroforestry – att plantera träd och grödor tillsammans. Det ger ökad tillgång till mat, större inkomster och skydd mot klimatförändringarna.

Fakta Biståndsknappen och Vi-skogen:

  • Biståndsknappen introducerades 2004 och finns nu i 564 Coop-butiker över hela landet.
  • Sedan starten har kunderna som trycker på Biståndsknappen skänkt 73,6 miljoner kronor. Det motsvarar 3,7 miljoner nya träd i Rwanda, Tanzania, Kenya eller Uganda där Vi-skogen arbetar.
  • För tjugo pantade kronor kan en bonde i Afrika plantera ett nytt träd. Träden ökar inkomsterna och skyddar mot torka, skyfall, jorderosion och andra effekter av klimatförändringarna som i dag drabbar miljontals  människor i Afrika.
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser