Spännande musik-kombo på teatern

Lina Nyberg. Foto: Miki Anagrius
Lina Nyberg. Foto: Miki Anagrius
Lina Nyberg. Foto: Miki Anagrius
Lina Nyberg. Foto: Miki Anagrius

Sångerskan och kompositören Lina Nyberg möter stråkkvartetten Vindla från Malmö i ett spännande samarbete på Landskrona teater den 9 mars. I föreställningen Aerials har Lina Nyberg komponerat musik för stråkkvartett i luftens tecken med fåglar, kosmonauter och piloter i fokus.

Lina Nyberg, som fick stor uppmärksamhet både i Sverige och internationellt för sin senaste skiva The Sirenades, kommer att framföra musik från sin senaste skiva Aerials. Musiken och klangerna för tankarna till Ravel och Debussy men också singer-songwritertraditionen inom jazzen, i vilken Lina har sina musikaliska rötter.

Vindlakvartetten utmanar sig ständigt och har många hyllade samarbeten i bagaget – afrosamba med Miriam Aïda, troll-soul med Tingsek, glitterpop med Linnea Henriksson, modern folkmusik med nyckelharpisten Emilia Amper och känslosvallande romantik med konsertpianisten Bénédicte Haid.

Medverkar gör också gitarristen David Stackenäs, sedan många år medmusiker till Lina Nyberg. Med sin unika klangvärld ger han en extra dimension till denna nyskrivna musik.

Aerials framförs på Landskrona teater onsdagen den 9 mars kl. 19.00. Biljetter finns att köpa  via Tickster

Se en teaser med Lina Nyberg och stråkkvartetten Vindla

Till arkivet