Annons

Höga poäng för Josse i Moskva

Josefine Olsson nådde en  drömgräns poängmässigt vid tävlingar i Moskva. Foto: Leo Erdfelt

Josefine Olsson nådde en drömgräns poängmässigt vid tävlingar i Moskva.
Foto: Leo Erdfelt

Josefine Olsson och Meja Engdahl Petersson från Landskrona Kvinnliga GF har under helgen som gått varit på besök i den ryska huvudstaden Moskva för att tävla Grand Prix och den parallella tävlingen Alina Cup.
Årets tävling hade samlat 44 nationer och värdnationen dominerade totalt som väntat.
– Men det var en mycket inspirerande och lärorik tävling som direktsändes i rysk TV, då rytmisk gymnastik
är nationalsport i Ryssland, upplyser Jenny Engdahl, tjejernas medföljande tränare.

Annons
 

– Meja var jättenervös första dagen och var inte att känna igen då hon skulle in på tävlingsgolvet. Rep-programmet fungerade inte alls som det borde. Andra dagens körning i grenen käglor vara betydligt bättre och poängen landade på samma nivå som när hon kör bra hemma i Sverige, vilket kändes bra för Meja. Det visar att det finns kapacitet i tjejen.
Juniortävlingen vanns av Ryssland.

– Josefine inledde i boll och det mesta fungerade ganska bra. Bara någon liten miss i slutet. Tunnbandet blev pricken över i. Josefine har aldrig kört ett program så bra då hon varit på internationell tävling. Glädjen i svenska delegationen blev stor då det visade sig att Josse passerat en av sina drömgränser poängmässigt, med poäng över 15 internationellt.

Dag två inledde Josefine Olsson med band som tyvärr innehöll ett tapp i ett riskmoment, där värdefulla poäng försvann. Sedan följde hon upp med ett kägelprogram som var bra och ytterligare en gång över 15 – gränsen.
– Nu behöver Josse jämna till körningarna inför det viktiga NM som stundar i mars.
Även GP tävlingen vanns av ryska gymnaster.

– Sightseeing runt “Röda torget” och besök i Leninmausoleet hann vi också med i ett kallt men soligt Moskva, avslutar Jenny Engdahl.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser