Nyhetscaféet kör igång säsong tre

Den 5 mars drar Ali Alabdallah igång tredje säsongen för sitt hyllade Nyhetscafé på stadsbiblioteket. Förra säsongen gästade Kary Persson på Landskrona Direkt caféet.
Den 5 mars drar Ali Alabdallah igång tredje säsongen för sitt hyllade Nyhetscafé på stadsbiblioteket. Förra säsongen gästade Kary Persson på Landskrona Direkt caféet.
Den 5 mars drar Ali Alabdallah igång tredje säsongen för sitt hyllade Nyhetscafé på stadsbiblioteket. Förra säsongen gästade Kary Persson på Landskrona Direkt caféet.
Den 5 mars drar Ali Alabdallah igång tredje säsongen för sitt hyllade Nyhetscafé på stadsbiblioteket. Förra säsongen gästade Kary Persson på Landskrona Direkt caféet.

Den 5 mars klockan 12.30 drar den syriske journalisten Ali Alabdallah igång den tredje säsongen av Nyhetscaféet på Landskrona stadsbibliotek. Temat kommer att som tidigare vara, att journalisten bjuder in politiker och myndighetspersoner för att diskutera aktuella frågor ur ett invandringsperspektiv.

Ali Alabdallah hoppas dock nå ut även till infödda svenskar.
– Det är ett gyllene tillfälle att träffa, exempelvis politiker, och ställa frågor om allt möjligt. Hos oss är dock perspektivet lite annorlunda eftersom vi försöker ha fokus på frågor som gäller integration. En mycket viktig fråga för alla Landskronabor, säger han.

Ali Alabdallah, som blivit hyllad för sitt initiativ och även erhållit kulturstipendium från kommunen, har tidigare bjudit in såväl politiker som tjänstemän men även folk från exempelvis arbetsförmedlingen och media. Även Landskrona Direkt har blivit utfrågade hur media fungerar i Landskrona. Journalisten har dock en högsta önskan, att någon ur Sverigedemokraterna ställer upp på en frågestund.
– Jag har försökt bjuda in företrädare både från Landskrona och Helsingborg utan att lyckas, säger han och förklarar varför han tycker det är ett viktigt möte.
– Dialogen är oerhört viktig. Särskilt mellan oss nysvenskar och SD. Landskrona behöver mer samtal om lokala frågor. Men idag finns en djup lucka mellan Landskronabor och många av stadens politiker och Nyhetscaféet är bra tillfälle att närma sig.

Här kan du se en film från det Nyhetscafé som hade Kary Persson på Landskrona Direkt som gäst.

Till arkivet