Annons

Majgull Axelsson i samtal på bibliotektet

Majgull Axelsson. Foto: Brombergs Bokförlag AB. Senija Vurzer. Foto: Privat.

Majgull Axelsson. Foto: Brombergs Bokförlag AB. Senija Vurzer. Foto: Privat.

Nu har du chansen att möta Majgull Axelsson och Senija Vurzer på Landskrona stadsbibliotek.

Annons
 

Torsdagen den 10 mars klockan 19.00 samtalar Majgull Axelsson om antiziganism och om sin senaste roman Jag heter inte Miriam tillsammans med Senija Vurzer på biblioteket.

I samband med att romanen gavs ut 2014 hade skånepolisens registrering av romer uppdagats, regeringen hade just färdigställt vitboken över kränkningar mot romer i Sverige och hotell Sheraton i Stockholm hade portat en romsk kvinna från sin frukostmatsal.

Senija Vurzer bor i Landskrona och jobbar som projektledare på kulturförvaltningen i Malmö sedan hösten 2014. Hon jobbar med projekt som Women Making History, Safe Haven och Romska Samtal. Med ett stort intresse för sociala frågor kommer hon att under våren 2016 avsluta sina studier i socialpedagogik.

Majgull Axelsson är en av Sveriges mest framgångsrika författare, och hennes böcker har översatts till ett tjugotal språk. Hon debuterade med Långt borta från Niefelheim men mest känd är hon för Aprilhäxan, från 1997, som hon belönades med Augustpriset för. I Jag heter inte Miriam får vi följa en romsk kvinna som antar namnet Miriam och identiteten av en judinna för att överleva i kvinnolägret Ravensbrück, där romer stod allra längst ner i rangordningen bland fångarna. Majgull är född i Landskrona 1947.

Fri entré. Arrangörer är: ABF, Europa Direkt, Svensk Biblioteksförening och Landskrona Bibliotek.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser