Annons

Harrys krögare vill öppna efter midsommar

Ann Seth hoppas att kunna öppna Harrys i Rådhuset veckan efter midsommar.

Ann Seth hoppas att kunna öppna Harrys i Rådhuset veckan efter midsommar.

Nästa vecka hålls det sista projektmötet om Harrys innan upphandlingen om renoveringen av Rådhuset släpps. Tidigare har stadens fastighetschef Claes Åsbrink bekräftat att målet är att krogen ska kunna öppna till karnevalen i slutet av juli men att tiden är mycket knapp.  Franchisetagaren Ann Seth som ska driva krogen vill dock öppna redan i slutet av juni.

Annons
 

– Jag vet att tiden är tajt men mitt mål är att vi ska öppna veckan efter midsommar. Men vi får väl se efter nästa veckas möte vilket datum som kan bli aktuellt, säger hon till Landskrona Direkt på onsdagen.
– Vi ska naturligtvis jobba undan så fort som möjligt men jag har mycket svårt att tro att de kan öppna redan i juni, svarar Claes Åsbrink.

Att det återstår mycket arbete förstår vi när vi talar med stadsmiljöchef Tora Broberg. Hon har ansvaret för byggandet av den uteservering som ska ligga ut mot Rådhustorget.
– Jag vet inte alls vad som är tänkt. Vi har inte diskuterat något över huvud taget ännu. Det ska vi göra på ett möte på onsdag nästa vecka, säger hon.

Mycket lutar dock mot att där kommer att byggas en rejäl bar på uteserveringen så att personalen ska slippa springa i trappor med dryckerna som ska serveras.
– Där kommer att byggas en bar. Vi har fått i uppgift att dra ut el och vatten till uteserveringen, berättar Claes Åsbrink.

När Landskrona Direkt tidigare i veckan bad Claes Åsbrink skicka över det aktuella hyresavtalet mellan staden och Ann Seth så sa han att det inte finns något avtal idag.
– Det kommer vi att skriva efter projekteringsmötet då vi vet när kunden kan flytta in, säger han.

Men enligt Ann Seth så är de det gamla avtalet som gäller.
– Det tidigare avtalet gäller. Det enda som ska korrigeras är datumen för tillträdet, påstår hon.
– Grunden i avtalet är den samma men där är även ändringar i garantin. Dessutom kommer det att föras in en fråga om vite om den entreprenören som ska utföra renoveringen inte blir klar inom den angivna tiden, säger Claes Åsbrink och avslutar.
– Det är mycket som ska falla på plats. Men förhoppningsvis börjar vi se ett slut på projektet så att Harrys kan öppna till sommaren.

En del mindre korrigeringar kan ske efter nästa veckas projekteringsmöte. Men i stora drag så kommer det att se ut såhär när Harrys slår upp portarna.

En del mindre korrigeringar kan ske efter nästa veckas projekteringsmöte. Men i stora drag så kommer det att se ut såhär när Harrys slår upp portarna.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser