Annons

Varsel på Santa Maria

Santa Maria kan komma att flytta en del av produktionen av tortillabröd från fabriken i Landskrona till England. Det uppgav företaget i ett pressmeddelande på tisdagen.

Tre produktionslinjer ska bli två och därför har fackliga förhandlingar inletts med varsel om uppsägning av 15 tillsvidareanställda vid Santa Marias anläggning i Landskrona. Dessutom berörs cirka 20 inhyrda medarbetare.
– Landskronafabriken har en komplex produktionsprocess. Under de två senaste åren har vi sett markanta förbättringar med ökad effektivitet och minskat svinn. Men vi har fortsatt en bit kvar för att nå den nivå som krävs för att konkurrera på en tuff marknad, säger Robert Stenstavold, Head of Manufacturing Taco & Tortilla Nordics inom Pauligkoncernen, i pressmeddelandet.

Annons
 

De fackliga förhandlingarna beräknas ta två månader.

Santa Maria har idag 69 medarbetare i produktionen och 13 tjänstemän vid fabriken i Landskrona.
Anläggningen togs i drift 2008.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser