Annons

Ny på jobbet, Jessica Menzinsky, pastorsadjunkt

Pastorsadjunkt Jessica Menzinsky är en färgstark kvinna som nyligen flyttat till Landskrona.

Pastorsadjunkt Jessica Menzinsky är en färgstark kvinna som nyligen flyttat till Landskrona.

Landskrona Församlings nya pastorsadjunkt Jessica Menzinsky började sitt jobb den 25 januari. Det är en mycket färgstark kvinna som sadlat om från en tidigare yrkeskarriär som bland annat skådespelare och regissör.

Annons
 

– Jag började min utbildning på Calle Flygares teaterskola för att bli skådespelare. Under utbildningen fick jag möjlighet att regissera, min lärare ansåg att jag passade till regissör och efter teaterskolan pluggade jag regi under tre år. Det blev 20 år i Stockholm då jag frilansade på olika teatrar, Engelska teatern, Pistolteatern och andra fria teatergrupper. Jag gjorde också egna föreställningar som jag sålde in till kommunerna, säger Jessica Menzinsky och berättar vidare.
– Åter i Skåne arbetade jag på Ängelholms kommun som projektledare inom kultursektorn. Det blev bland annat 24 familjeföreställningar där jag skrev manus, regisserade och spelade med i pjäserna tillsammans med amatörer. Det är mycket roligare att arbeta med amatörer, där finns det en sådan vilja, glädje och entusiasm. Det skulle vara roligt att få arbeta och utveckla kyrkospel i framtiden. För några år sedan arbetade jag i Strängnäs och producerade flera kyrkospel, där barn och unga deltog.

Vilka arbetsuppgifter har en pastorsadjunkt?
– Det är samma uppgifter som de andra prästerna. Dop,  vigslar och begravningar, konfirmandarbete och själavårdande samtal. Skillnaden är att jag i början inte får fullt schema och att jag har en handledare som följer och stöttar mig genom missivåret, det första året som präst.

Hur kom det sig att du ville bli präst?
– När jag var barn pratade jag ofta med någon ”ovanför mig”. Det var en kraft som jag inte hade namn på förrän jag började skolan och förstod att det var Gud. Jag hade inte en helt enkel uppväxt så Gud har från början varit min trygghet i livet. När jag fick kallelsen till präst var jag i Uppsala domkyrka. Jag skrattade först av förvåning och sedan satte jag mig under träden i parken och grät, det var en så stark insikt. Jag skulle jag bli präst…! En och en halv timma senare sökte jag in på ”teologen” i Lund, det var för sex år sedan. 

Betyder det nya jobbet att du flyttat till Landskrona?
– Ja, jag bor i Landskrona och har fyra barn. De är min central punkt i livet. Kärleken till dem är fundamental. Att fostra fyra barn till självständiga, kloka och empatiska individer är en livsuppgift och den är inte alltid så enkelt. Men jag tänker att så länge de vet att de är älskade ända in i hjärteroten så ger den kärleken en bra plattform att utvecklas från.

Vad har du för fritidsintressen?
– Jag älskar mycket! Jag är en livsnjutare och njuter av ögonblicket. Havet betyder mycket för mig både att vara ovan och under det. God mat och dryck. Mina sinnen behöver input för att må bra. Och konst i alla dess former är fint. Mina vänner och de samtal vi har är också mycket viktiga och en del av mitt liv, avslutar Jessica Menzinsky.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser