Annons
Torsdagen den 20:e januari
2.7°C 12.7m/s
Dagens namn: Fabian, Sebastian

Fler sökande till Landskrona i gymnasievalet

Teknikprogrammet med sina nya attraktiva lokaler lockar fler elever i år.

Teknikprogrammet med sina nya attraktiva lokaler lockar fler elever i år.

När den första preliminära ansökan till gymnasieskolan höstterminen 2016 är avslutad visar siffrorna att det är 175 förstahandssökande till Landskronas gymnasieskolor. Det innebär 50 fler än för ett år sedan.

Annons
 

I år är det 175 förstahandssökande elever till Allvar Gullstrandgymnasiet och Selma Lagerlöfgymnasiet, mot 125 vid samma tid föregående år och det är Teknikprogrammet som ökat mest. Vid förra årets val hade Teknikprogrammet endast 6 sökande, i år är det 19 förstahandssökande.
– Vi har gjort teknikprogrammet mer attraktivt med möjligheten till praktisk teknikutbildning tillsammans med lokala företag under sommarlovet. Och vi har ytterligare satsning på teknik i det kommande Teknikens hus, säger Ulf Bergström, avgående verksamhetschef för gymnasiet. 

– Vi kommer aktivt bidra i utbildning. Vi tror på en utbildning med bra blandning av teori och praktisk teknik, säger Björn Åhlander, Teknikföretagen*. 

Även vård- och omsorgsprogrammet samt naturvetenskapsprogrammet ökar, med fem fler per program, från 11 till 16 förstahandssökande respektive 9 till 14. Störst intresse totalt finns för samhällsvetenskapsprogrammet som har 23 förstahandssökande.
– Detta är den första ansökningsomgången. Eleverna kommer i månadsskiftet april-maj ha möjlighet att göra ett omval. Då har vi alltid fått fler förstahandssökande till våra egna utbildningar. Det tror vi även i år, säger Ulf Bergström.

I slutet av juni görs sedan den definitiva antagningen. Då kommer Landskronas gymnasieskolor ha fler elever som startar sina utbildningar. Alla kommer inte in på sina förstahandsval i andra kommuner. Dessutom blir inte alla gymnasiebehöriga och får då gå något av gymnasiets ettåriga introduktionsprogram.

*Teknikföretagen är en arbetsgivarorganisation som representerar mer än 3600 teknikföretag. Medlemmarna verkar inom flera områden. Telekommunikation, metallindustri, elektronik, industrimaskiner, datateknik, elkraft, instrumentteknik, optik, bilar, transporter och mycket annat.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser