Annons

Avhopp gör arbetet stillastående

Arbetet på Saluhallstorget har stått still sedan i oktober.

Arbetet på Saluhallstorget har stått still sedan i oktober.

Med pompa och stått, belgiska våfflor, tal och inte minst sången “Vem f-n vill bo i Borstahusen” framförd av Emil Bogdanow invigdes för snart ett år sedan etapp två i upprustningen av stadsdelen Öster, vid Saluhallstorget.

Annons
 

– Sen i oktober är det stans största boulebana, säger en person med arbetsplats i närheten.
– Det händer ingenting, allt medan vi som jobbar här cirklar runt och letar parkeringsplats.
När ombyggnaden av Saluhallstorget påbörjades under våren 2015 fick parkeringsplatsen stryka på foten och när sedan Arbetsförmedlingen flyttade till Rådmansgatan har parkeringen på kvarteret Jäntan ofta varit fullbelagd.

Frågan är varför arbetet står still, ”det är trots allt nytt budgetår” som vår tipsare uttrycker det.
– I samband med att ombyggnaden skulle påbörjas gjordes en upphandling avseende byggnation av tegelmurar. Murarna är en av de bärande idéerna för den framtida gestaltningen av platsen. Avtal tecknades med en murentreprenör som planerade att påbörja bygget under hösten 2015. Entreprenören valde dock att frånsäga sig uppdraget kring årsskiftet 2015/2016, säger Robert Svensson, stadens teknik- och servicechef.

– Anledningen till detta var att entreprenaden visade sig vara mer teknisk komplicerad än planerat och därmed inte matchade entreprenörens inlämnade anbud. Projektledaren vid kommunen har under hösten försökt hitta lösningar för att komma vidare i processen men entreprenören valde att inte acceptera dessa. En ny upphandling inleds nu i februari och går allt enligt planerna beräknas byggnationen att återstarta under våren, avslutar Robert Svensson.

Landskrona ska bli vackrare än om det dröjer ett tag till.

Landskrona ska bli vackrare än om det dröjer ett tag till.

Veckan innan valet 2014 kallade teknik- och servienämndens ordförande Bo Lundgren till tre presskonfereenser som alla involverade ett spadtag. Det var Järnvägsparken, Strandvägen och Dammhagsparken. Den senare återstår att bli färdig. – Behovet av att rusta upp parken har funnits länge och nu är det dags. Den kommer att bli betydligt ljusare och öppnare vilket i sin tur gör att den känns tryggare. Hundrastgården kommer att tas bort och istället kommer vi bland annat att uppföra en grillplats. Ambitionen är att parken ska bli ett utflyktsmål samtidigt som den öppnar upp mot Öster,sa Bo Lundgren då.

Veckan innan valet 2014 kallade teknik- och servicenämndens ordförande Bo Lundgren (L) till tre presskonferenser som alla involverade ett spadtag. Det var Järnvägsparken, Strandvägen och Dammhagsparken. Den senare återstår ännu att bli färdig.
– Behovet av att rusta upp parken har funnits länge och nu är det dags. Den kommer att bli betydligt ljusare och öppnare vilket i sin tur gör att den känns tryggare. Hundrastgården kommer att tas bort och istället kommer vi bland annat att uppföra en grillplats. Ambitionen är att parken ska bli ett utflyktsmål samtidigt som den öppnar upp mot Öster, sa Bo Lundgren då.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser