Annons

Smycken under klubban

Anna Rodman är VD på Skånes Auktionsverk och hon visar här upp ett flertal smycken gjorda av Wiwen Nilsson.

Anna Rodman är VD på Skånes Auktionsverk och hon visar här upp ett flertal smycken gjorda av Wiwen Nilsson.

Skånes Auktionsverk har fått in ett flertal exklusiva smyckens om kommer att gå under klubban på tisdagens onlineauktion. Bland annat kommer smycken av George Jensen och Wiwen Nilsson att ropas ut.

Annons
 

– Vi har en spännande smyckeavdelning med allt ifrån gnistrande diamanter till tidlös design av George Jensen och Wiwen Nilsson, säger Joakim Karlsson på auktionsverket.
– Det började med att vi fick in ett par objekt av Wiwen Nilsson och lade upp dom i vår katalog. Detta fick andra syn på och följden blev att vi fick in ännu fler smycken av den gamla mästaren från Lund.

Förutom att det finns en hel del moderna möbler i katalogen så hittar vi även en riktig antikvitet.
– Det är en spegel i rokoko från 1700-talet. Och den är i bra skick med tanke på hur gammal den är, säger Joakim Karlsson och avslutar.
– Det ska bli kul imorgon. Här är många objekt som hade varit självklara på en kvalitetsauktion. Men nu kör vi allt på våra onlineauktioner och det tror jag är rätt väg att gå.

Visning äger rum i Skånes Auktionsverks lokaler på Ringvägen idag, måndag mellan klockan 13 och 19 och auktionen startar klockan 18 imorgon, tisdag.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser