Siwan invald i Hall of Fame

Sven-Erik Magnusson i Sven-Ingvars, Monica Dominique och Owe Thörnqvist firar med Siw Malmkvist att de valts in i Swedish Music Hall of Fame. Övriga som valdes in på torsdagen var Karl Gerhard, Kent, Leila K, Denniz Pop och Barbro Hörberg.
Sven-Erik Magnusson i Sven-Ingvars, Monica Dominique och Owe Thörnqvist firar med Siw Malmkvist att de valts in i Swedish Music Hall of Fame. Övriga som valdes in på torsdagen var Karl Gerhard, Kent, Leila K, Denniz Pop och Barbro Hörberg.
Sven-Erik Magnusson i Sven-Ingvars, Monica Dominique och Owe Thörnqvist firar med Siw Malmkvist att de valts in i Swedish Music Hall of Fame. Övriga som valdes in på torsdagen var Karl Gerhard, Kent, Leila K, Denniz Pop och Barbro Hörberg.
Sven-Erik Magnusson i Sven-Ingvars, Monica Dominique och Owe Thörnqvist firar med Siw Malmkvist att de valts in i Swedish Music Hall of Fame. Övriga som valdes in på torsdagen var Karl Gerhard, Kent, Leila K, Denniz Pop och Barbro Hörberg.

Klockan 12.30 på torsdagen meddelades vilka artister och musikskapare som valts in i Swedish Music Hall of Fame 2016. Glädjande för alla från Landskrona är att stadens sångfågel Siw Malmkvist valdes in.

Juryns motivering:
Siw Malmkvist lade den första stenen i det omfattande bygge som vi i dag kallar svensk musikexport. 1964 var Siw Malmkvist den allra första svenska artist som hade en låt på Billboard Hot 100. Siw Malmkvist är en av de mest produktiva och mångsidiga popstjärnorna i svensk musikhistoria. Under sju decennier har hon stått på scen. Hon har sjungit i musikaler, gjort filmroller, blivit Siwan med svenska folket och tävlat många gånger i Melodifestivalen, både för Sverige och Västtyskland. Siw Malmkvist är en av de både svenskaste och mest internationella popstjärnorna Sverige haft. Hon har sjungit in låtar på tio olika språk: svenska, tyska, italienska, engelska, spanska, franska, danska, norska, finska, holländska. Siwan är en Suedi som gjort Sverige ljusare och öppnare.

Till arkivet