Annons

Piruetter på hemmais är bäst

LKSK:s pristagare: Dominika Szewczyk, Quynh Nguyen, Aimie Malmqvist och Alina-Ågren.

LKSK:s pristagare: Dominika Szewczyk, Quynh Nguyen, Aimie Malmqvist och Alina-Ågren. Foto: Ulf Bjarke – foto261.se

I helgen som gick arrangerade Landskrona Konståkning och Sportklubb, LKSK, den andra årgången av tävlingen Lars Larsson Hoppet i Landskrona ishall. Tävlingen sträckte sig över lördag och söndag med 150 åkare från 12 föreningar i åldrarna 8 till 49 år. Åkare kom från Halmstad i norr till Trelleborg i söder och tävlade i 29 olika klasser.

Annons
 

Lars Larsson Hoppet är en hyllning till Lars Larsson, entusiastisk och engagerad i Skånes Konståkningsförbund. Lars drabbades av cancer 2014 och gick bort efter en kort tids sjukdom.

LKSK representerades av Dominika Szewczyk 16 år, Quynh Nguyen 15, Aimie Malmqvist 13 och Alina Ågren 12. Dominika och Quynh (“Queen”) tävlade i klassen Junior C:1 Damer och båda genomförde bra, stabila åk som belönades med delad bronsplats. Aimie och Alina tävlade i Ungdom C Flickor C:1. Här satte Alina sitt åk och bärgade guldet, tätt följd av Aimie på silverplats.

Aimie Malmqvist och Alina Ågren var glädjestrålande efter prisutdelningen.
– Det var jätteroligt att tävla hemma i Landskrona och min bästa kompis vann. Jag är jätteglad för hennes skull och vi var bägge två på pallen. Det gick bättre för mig i år, förra året fick jag brons, så jag är jättenöjd, säger Aimie Malmqvist.

Alina Ågren var nervös före åket.
– Jag kunde inte sova i natt men nervositeten släppte rätt mycket i morse. Jag kände mig nervös direkt före uppvärmningen men allt släppte när jag väl kom ut på isen. Det känns alltid bäst på hemmais, den man är van vid. Det kan nämligen vara stor skillnad på olika isar, det är svårt att förklara varför men det känns bara annorlunda.

Frågan är då om det fanns något som hon var speciellt nöjd med under åket.
– När jag fixade kombinationspiruetten. Det är en liggpiruett till broken leg, som jag har haft lite svårt att sätta på träningen.

Trots sömnlösheten så har Alina Ågren höga drömmar inom konståkningen.
– Jag vill utvecklas och bli bättre och tävla i något stort mästerskap som EM, VM eller OS.
Hon tränar fyra ispass och två pass parkour i veckan under vintern. Framåt våren flätar hon även in fotbollsträning med IK Wormo.

Stolta pappa Mikael Ågren, arenaansvarig för dagen, konstaterar:
– Jag är oerhört stolt över Alina dels att hon har lyckts bli så duktig på denna korta tid. Hon har bara tränat konståkning i knappt två år. Det är imponerande att hon vågar åka ut på isen helt ensam med domare och publik som bedömer henne. I lagsporter som fotboll kan man luta sig mot laget vid en dålig dag men här är hon helt ensam. Att hon sedan åker och vinner spelar egentligen ingen roll. För mig är hon alltid en vinnare, men det bekräftar ytterligare min känsla att hon är bäst, i allt hon vill.

Från arrangörsklubben är man helnöjda med konståkningshelgen.
– Jag är supernöjd med en härlig tävlingshelg där alla gjorde sitt bästa – åkare, föräldrar och alla eldsjälar som ställer upp och hjälper till. Det var extra roligt att min dotter Aimie tävlade det här året, eftersom hennes tävlingsdag även var min födelsedag. Man kan inte få en bättre present, poängterar Carina Malmqvist, tävlingsledare, med ett stort leende efter tävlingen.

Närmast väntar sportlovsaktiviteter för skolungdomar och LKSK har också påbörjat förberedelserna inför årets vårshow, som går av stapeln den 27 februari.

Text och bild ULF BJARKE

Se Ulf Bjarkes film från tävlingarna

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser