Annons

Josse bäst på hemmaplan

Josefine Olsson dominerar just nu inom svensk rytmisk gymnastik. Sverigeettan visade i helgen på hemmaplan prov på varför hon  innehar positionen.

Josefine Olsson dominerar just nu inom svensk rytmisk gymnastik. Sverigeettan visade i helgen på hemmaplan prov på varför hon innehar positionen. Foto: Leo Erdfelt

Den första RG Star-tävlingen för året är avklarad och arrangerades av Landskrona Kvinnliga GF
i Glumslöv Idrottshall. Tävlingen gällde även som NM-kval och var där den andra och avslutande tävlingen.
Hela Sverigeeliten inom rytmisk gymnastik fanns på plats och det var cirka 80 gymnaster som tävlade
under helgen både individuellt, i trupp och Duo.

Annons
 

Lördagens tävlingar startade med seniortrupp och Duo. För Landskrona tävlade Doruntina Goxhuli
och Wilma Mårtensson. Paret vann den första uttagningstävlingen i Uppsala för några veckor sedan och båda flickorna har haft nerverna på helspänn sedan dess, men tränat flitigt på sitt tunnbandsprogram.
I första körningen gjorde både Doruntina och Wilma en massa onödig små missar som kostade.
Att andra körningen var av bättre kvalité hjälpte inte utan flickorna fick se sig slagna av duon från GF Energo med 0,05 poängs marginal.

Dagen fortsatte sedan med juniorgymnaster som valt en lite lägre utgångspoäng.
Lucia Modeér och Celine Vergara tävlade i denna kategori och var väldigt förväntansfulla inför sin juniordebut på det individuella planet. Båda lyckades bra med hopprepet och Lucia klarade av även tunnbandsmomentet och var nöjd. Celine tappade tyvärr tunnbandet i inledningsfasen av sitt program och var inte helt nöjd efter tävlingen med sin insats.
Lucia blev nummer tio och Celine nummer 18 i slutprotokollet. Vann gjorde Anna Eklund från Södertälje.

Juniorer med sikte på NM och landslag tävlade i slutet av dagen och i startfältet fanns Meja Engdahl-Petersson. Landskronatösen som varit förkyld hela veckan och inte kunnat träna ordentligt levererade bra körning i rep, där hon faktiskt blev etta och tunnband som var en aning sämre med en femteplacering. Totalt gick hon in i “åttafinalen” på en fjärdeplats och fick köra även grenen boll som bedömdes som femte bästa program och avslutade med en andra plats i käglor. Totalt blev det fjärde plats i slutresultatet, en lycklig och glad Meja som hoppas på plats i det svenska laget på NM trots att hon är förstaårsjunior.  Vann gjorde Winny He från Stråssa GF i Lindesberg.

Söndagens tävling inleddes med juniortrupp och Duo.
Landskrona Kvinnliga GFs trupp bestående av Meja Engdahl-Petersson, Celine Vergara,  Lucia Modeér, Alma Månsson, Astrid Kristensson-Nilsson och Tuva Henckel visade att de tränat sedan tävlingen i Uppsala och tog hem silvret denna gången.
Vann gjorde GF Uppsalaflickornas förstatrupp.

Seniorerna individuellt var sist på programmet och där visade verkligen Josefine Olsson att hon är Sverigeetta. Med 8,5 poängs marginal till tvåan stod hon pall och vann samtliga grenar.
– Tunnbandet var lite oroligt, bollen stabil, käglorna outstanding och bandet helt OK, summerar tränare Jenny Engdahl hennes insats.
En lättade Josefine som varit sjuk i veckan hon också, kunde ta emot guldet och utmärkelsen “ Stora Grabbars/ Tjejers märke” från Svenska Gymnastikförbundet.
– Stort grattis till Josefine – vilken insats!

Glädjande blev Olivia Kristensson-Nilsson fyra i tävlingen 0,05 från bronset.
– Olivia hade två bra körningar i tunnband och käglor och två lite mer avvaktande i boll och band. Starkt jobbat av Olivia som känns stabil i sin form.
Olivia som åker till Miss Valentine tävlingen i Estland på torsdag kommande vecka.
Dessutom fick LKGF in ytterligare en gymnast i “åtta finalen” bland seniorerna.
Wilma Mårtensson gjorde nog sitt livs tävling i de inledande grenarna tunnband och boll.
Och slutade tävlingen på åttonde plats efter fin körning i käglor i finalen.
– Wilma fullständigt strålade av lycka efter tävlingen – starkt jobbat.
Doruntina Goxhuli hade lite otur i bollmomentet men körde väldigt bra i tunnband.
Hennes totala placering blev nummer elva i sin seniordebut.

– Nu väntar vi med spänning på landslagsledningens beslut angående de fem åtråvärda individuella platserna på NM och JNM. Naturligtvis önskar vi även att duon ska bli nominerad, avslutar Jenny Engdahl från Landskrona Kvinnliga GF

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser