Annons

Föredrag om flyktingmottagande

Landskrona museum fortsätter med program kopplade till utställningen ”Hjälp! Flyktingmottagandet i Landskrona 1943-1952.”

På söndag den 14 februari kl. 14.00 blir det ett föredrag med titeln ”Från Citadellet till Norrestad – om flyktingar och flyktingmottagande i Landskrona 1945-1998” med Hans Wallengren historiker vid Centrum för Arbetarhistoria och Lunds Universitet.

Annons
 

Tonvikten i föredraget ligger på tiden efter 1952, det vill säga. en senare period än den som behandlas i museets pågående utställning, ”Hjälp! flyktingmottagandet i Landskrona 1943-52”.

Det kommer bland annat att handla om mottagandet av de så kallade Ungernflyktingarna 1957 och flyktingarna från Balkankrigen på 1990-talet med fokus såväl på kommunens agerande som på Landskronabornas attityder till flyktingar och andra invandrare.

Hans Wallengren är historiker vid Centrum för Arbetarhistoria och Lunds universitet och gav 2014 ut boken Socialdemokrater möter invandrare. Arbetarrörelsen, invandrarna och främlingsfientligheten i Landskrona under efterkrigstiden.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser