Teknikelever erbjuds utökade studier med betalning på sommaren

 

Nu står det klart att gymnasieelever erbjuds en unik praktisk teknikutbildning under sommarlovet.
Gymnasieelever erbjuds en unik praktisk teknikutbildning under sommarlovet.

Nu står det klart att gymnasieelever erbjuds en unik praktisk teknikutbildning under sommarlovet. Det hela sker i samarbete med lokala företag.

Landskrona stad har i samarbete med en företagsgrupp i Landskrona tagit fram en unik variant av teknikprogrammet. Elever på teknikprogrammet på Allvar Gullstrandgymnasiet erbjuds en extra utbildning, i samverkan med lokala företag, under sommarlovet.

Ungdomar som söker och blir antagna till teknikprogrammet på Allvar Gullstrandgymnasiet går under terminstid ett ordinarie teknikprogram där vissa av fördjupningskurserna tagits fram i samverkan mellan företagen och skolan.

Till sommarlovet får ungdomarna en möjlighet att gå en sex veckors lång utbildning i praktisk teknik i samarbete med lokala företag.  Dessutom får ungdomarna ett stipendium på 12 500 kr, under förutsättning att de tillgodogör sig utbildningen på ett tillfredsställande sätt.

Syftet med utbildningen är dels att eleven ska vara väl förberedd för vidare studier på teknisk högskola och dels vara direkt anställningsbar vid ett modernt industriföretag efter avslutade gymnasiestudier.

Redan på måndag är det en informationsträff på Haldex, för teknikelever och vårdnadshavare, om möjligheten att gå praktisk teknik till sommaren.
– Detta är en fantastisk möjlighet för ungdomarna på teknikprogrammet, att få utbildning som är anpassad till företagen i staden. Dessutom får eleverna fler gymnasiepoäng än andra under sina tre gymnasieår, säger Ulf Bergström, verksamhetschef för gymnasieskolorna.

I samarbete med lokala företag
Utbildningen är framtagen av Landskrona stad samt företagen; Haldex, BorgWarner samt Huhnseal. Dessutom har industrins branschorganisation Teknikföretagen och Lunds tekniska högskola deltagit i framtagandet.
– Vi tror att detta kan bli en av landets bästa tekniska utbildningar med en bra blandning av teori och praktisk teknik. Vi kommer även aktivt bidra i utbildning, säger Björn Åhlander, Teknikföretagen. 

Till arkivet