Annons

Segdraget hundärende nära lösning

Om allt går som det ska så kommer hundar att bli tillåtna på stadens kyrkogårdar efter nästa kommunfullmäktigemöte. Då behöver inte tiken Jana titta snett på förbudsskylten utanför Sankt Johannes kyrkogård.

Om allt går som det ska så kommer hundar att bli tillåtna på stadens kyrkogårdar efter nästa kommunfullmäktigemöte. Då behöver inte tiken Jana längre titta snett på förbudsskylten utanför Sankt Johannes kyrkogård.

Den 8 augusti 2014 skickade en landskronabo en förfrågan till kyrkogårdsförvaltningen gällande förbudet av hundar på stadens kyrkogård. Frågeställningen gällde om inte förbudet borde tas bort eftersom reglerna ändå inte följs. Sedan dess har frågan stötts och blötts och nu pekar allt mot att förbudet upphör att gälla vid kommande månadsskifte.

Annons
 

Landskronabon i fråga fick svar på sitt mejl från kyrkogårdsförvaltningen den 17 i samma månad där det först i mejlet stod ”Tack för ditt mejl och ursäkta senkommet svar”.
Med facit i hand visar det sig att svaret kom jämförelsevis snabbt. Det aktuella förbudet står nämligen att läsa i kommunens allmänna lokala ordningsföreskrifter och dessa ändrar man inte i en handvändning. Först såg frågan ut att lösa sig i samband med kommunfullmäktigemötet den 17 juni 2015 men ärendet återremitterades. Men efter att byråkratins kvarnar än en gång malt ärendet grundligt så verkar det nu som att jyckarna snart är välkomna att hälsa på sina bortgångna hussar och mattar. Samtliga förvaltningar i staden har fått säga sitt och så har även kyrkogårdsutskottet samt polisen fått göra. Polisen skriver bland annat i sitt utlåtande att de inte har några ”invändningar emot förslaget all det ska bli tillåtet alt medföra hund på begravningsplatser under förutsättning att kopplings- och uppsamlingstvång gäller.”

Det betyder, att om allt går som på räls så tas beslutet först i kommunstyrelsen torsdagen den 11 februari och sedan slutgiltigt i kommunfullmäktige den 29 februari.

Läs även: Hundar tillåts på kyrkogårdar

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser