Annons

Gränsfejden lyckad för arrangörsklubben Kronan

Kronans U16 Foto: Privat

Kronans U16 Foto: Privat

I lördags arrangerade Kronan en stor U16-tävling där 14 lag från Skåne, Halland och Småland fightades om medaljerna. Efter nästan nio timmars volleyboll stod EVS överst på prispallen. På andra och tredje plats kom Ljungbys lag Röd och Blå.
– För Kronans del blev spelet bättre och bättre under dagen och vårt ena lag lyckades spela sig till en fin femteplats efter att bara ha förlorat en match (kvartsfinalen mot silvermedaljörerna) på hela dagen, berättar Marie Saxne, ungdomsansvarig och tränare.

Annons
 

Noterbart är att laget bland annat spelade oavgjort mot slutsegrarna EVS i gruppspelet. Dagen avslutades med två raka vinster mot två olika lag från Gislaved och därmed säkrades femteplatsen. Det andra Kronanlaget hade maximalt oflyt efter att ha förlorat första matchen och sen spelat två oavgjorda i gruppen. Bollräkning och tyvärr sist i gruppen.

Istället för A-slutspel fick laget spela om 13-14:e plats. En match som vanns och laget slutade på 13:e plats.
–  Lite snöpligt att bara förlora en match på hela dagen och inte komma på en bättre placering. Men vi är nöjda ändå för alla tjejer i båda lagen gjorde bra ifrån sig och utvecklades massor under dagen. Extra roligt att vi fick ihop två lag trots tre sena återbud på grund av sjukdom.

Kronans damer tog hem alla 3 poängen
Senast lagen möttes vann Falkenberg med 18-16 i femte och avgörande set efter en ganska svag match från Kronans sida.
– Vi vet att det gäller att spela bra i denna serien, annars kan vi förlora mot alla lag. Efter ett skakigt första set där vi gav bort för många poäng fick vi kontroll på läget och tog hem de tre följande seten genom att spela stabilt blockförsvar och vända till tuffa anfall. Vi drog ner på våra egna misstag och gav aldrig motståndarna någon chans.

Åter lät tränaren alla spela och därmed bidrog också samtliga spelare till segern.
– Fanny Persson var planens gigant och Rakel Nilsson bidrog också mycket till lugnet på plan med sitt trygga spel både i fram- och baklinjen. Bäst av allt i denna match var att vi litade på varandra, oavsett vem som spelade, och alla gjorde riktigt bra ifrån sig när de var på plan. En riktigt fin laginsats av våra tjejer.Noterbart att tre av våra spelare spelade i U16-turneringen dagen innan, det finns att bygga på för framtiden, konstaterar Marie Saxne.

SM-kval på gång
På lördag väntar en stor utmaning då vi åker med större delar av vårt unga damlag till Ängelholm för att spela SM-kval för tjejer födda 1997 och senare.
– Vi ställer upp med ett väldigt ungt lag där merparten av tjejerna är födda 2000-2001. Det blir en spännande dag där vi väntar oss mycket tufft motstånd. I gruppen väntar Gislaved, som ställer upp med delar av sitt elitserielag, samt Ystad som bland annat har en seniorlandslagstjej i sin trupp. Tufft, lärorikt och roligt, precis som det ska vara, avslutar Marie Saxne.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser