Annons

Annorlunda kopparlampa går under klubban

Ett av flera objekt med anknytning till Landskrona som ska auktioneras ut på tisdag är en annorlunda kopparlampa.

Ett av flera objekt med anknytning till Landskrona som ska auktioneras ut på tisdag är en annorlunda kopparlampa.

På tisdag är det dags för en ny onlineauktion på Skånes Auktionsverk. Som vanligt finns det allt mellan himmel och jord att bjuda på. Ett lite annorlunda objekt är en taklampa i koppar som kommer från Bergsöe.

Annons
 

Gillar du koppar? Då ska du kolla in objekt 460 på tisdagens onlineauktion. Det är en taklampa som kommer från återvinningsföretaget Bergsöe. Lamporna, som ursprungligen var gaslampor från Köpenhamn, gjordes om och delades ut, bland annat till anställda som varit på företaget i 25 år.

Landskronaanknytning finns även i konst som kommer att gå under klubban. Två teckningar föreställande fiskebåtar i Borstahusen av G. Möllergren ropas ut. Dessutom kommer en litografi av Landskronafödda Annika Svenbro att auktioneras ut.
– Vi har en hel del bra modern konst denna omgång, både svensk och internationell, säger Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk.
– Bland annat kommer en fin serigrafi av Richard Mortensen att gå under klubban. Andra intressanta namn är Bengt Lindström och Theo Tobiasse.

Auktionen börjar klockan 18.00 på tisdag och visning äger rum i Skånes Auktionsverks lokaler dagen innan mellan klockan 13 och 19.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser