Annons

Malene Mortensen först ut på vårens jazzcafé

Malene Mortensen

Malene Mortensen. Foto: Stephen Freiheit.

Programmet för vårens jazzcafé på Teaterrestaurangen är klart. Först ut, redan på onsdag är den danska jazzsångerska, 33-åriga Malene Mortensen.

Annons
 

Malene Mortensen räknas som en av Danmarks mest efterfrågade sångerskor. På onsdag gästspelar hon i Landskrona. Hennes internationella genombrott kom tidigt. Redan 2005 gav hon ut plattan Date With A Dream, där Avishai Cohen, själv i början på sitt stora genombrott, spelade bas.

Efter tio års flitigt turnerande både i och utanför Europa och flera stora festivalspelningar med Kid Creole and the Coconuts, har hon utvecklat sin röst långt bortom ”ung lovande talang”. På hennes åttonde platta Can’t Help It, släppt 2015, blandas standards i ovanliga arrangemang med egna låtar, skrivna i samarbete med pianisten Christian Sands.

Malene Mortensen är en naturbegåvning med stark utstrålning, men det mest utmärkande nog ändå hennes klara röst. Så här skrev Alexander Agrell i Sydsvenskan efter en konsert i Lund förra året. ”Malene Mortensen är en genuin och världsvan jazzartist som råkar ha en liten Stevie Wonder i bröstfickan. Hon glider fram som en driven och uttrycksfull scat-improvisatör och varierar naturligt de skrivna melodislingorna i flykten. Den fylliga, elastiska rösten når från högt till lågt och Mortensen äger en ovanlig förmåga att driva på och binda ihop fraserna och på så sätt hålla ihop sångerna till helheter.”

På Landskrona jazzcafé som är inne på sitt andra år presenteras musiken i en intim cafémiljö på det nyrenoverade teatercaféet där man kan avnjuta en välsmakande hemlagad soppa och dryck.

Vårens jazzcafé i Landskrona:
3 februari Malene Mortensen kvartett
2 mars Who´s your mama
6 april Emma Denward
29 april Sofi Hellborg Helskotta (kvintett)

Teatercaféet öppnar kl.18.00. Musiken startar kl.19.00.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser