Annons

Författarbesök med Carola Hansson

Carola Hansson gästar Landskrona stadsbibliotek den 9 februari. Foto: Sara Mac Key.

Carola Hansson gästar Landskrona stadsbibliotek den 9 februari. Foto: Sara Mac Key.

Tisdagen den 9 februari kl 19.00 får biblioteket besök av författaren Carola Hansson som i höstas var Augustprisnominerad för sin bok ”Masja”.

Annons
 

Såhär löd juryns motivering till nomineringen:
“Med ett närgånget och drabbande porträtt av dottern Masja, har Carola Hansson fullbordat sin romansvit om den komplicerade familjen Tolstoj. Masjas närhet till fadern och hans okuvliga vision leder till ett livslångt engagemang men också stor förtvivlan. Med fiktionens osvikliga förmåga får vi tillträde till djupare insikter i det mänskliga och ta del av denna strävsamma kvinnas osedvanligt olycksamma levnadsöde. Det är en rik och oförglömlig roman av närmast ryska dimensioner.”

Carola Hansson slutför med ”Masja” sin svit om familjen Tolstoj som hon började 1994 med romanen ”Andrej”. Det är en berättelse om en av den ryske författaren Leo Tolstojs söner. Från början hade Hansson fått ett uppdrag att skriva ett filmmanuskript om Tolstojs hustru Sonja. Under researcharbetet läste hon familjens brev, dagböcker och minnesanteckningar. I arbetet med detta blev hon mer och mer intresserad av sonen Andrej och hans förhållande till fadern.

Sommaren efter utgivningen av “Andrej” fick hon ett brev från sonsonen till romanens förebild. Så intresserad av de Tolstojska familjeödena var Hansson att hon inte kunde släppa familjen. I “Med ett namn som mitt” (2009) får vi följa en författare, snarlik Carola Hansson, i hennes jakt på fakta om denne Ilja.

Och nu är då Carola Hansson aktuell med den avslutade delen om Leo Tolstojs dotter Masja.

– Varmt välkomna till biblioteket tisdagen den 9 februari kl 19.00 för att lyssna till en författare som är väl insatt i rysk litteratur och kulturhistoria, hälsar bibliotekarie Annika Liljengren

Programmet arrangeras av Landskrona stadsbibliotek och har fri entré.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser