Kronan växer och frodas

Kronans yngsta lirare har spelat sin första turnering. Foto: Privat
Kronans yngsta lirare har spelat sin första turnering. Foto: Privat
Kronans yngsta lirare har spelat sin första turnering. Foto: Privat
Kronans yngsta lirare har spelat sin första turnering. Foto: Privat

Volleybollen tar för sig allt mer i Landskrona. Kronans ungdomsavdelning växer och den gångna helgen var det full fart på de olika lagen. Kommande helg väntar dessutom stora utmaningar då föreningen står som arrangör för sitt hittills största arrangemang, Gränsfejden mellan Skåne, Halland och Småland.

Kronans yngsta gjorde tävlingsdebut på hemmaplan
I lördags arrangerade Kronan en Kidsvolley-cup i Asmundtorps idrottshall och det kom lag från Ystad, Svedala och Kronan. För Kronans del var det debut för samtliga spelare och nerverna var på helspänn i början. Men flickorna blev snabbt varma i kläderna och visade upp ett riktigt fint spel och det var äkta glädje när den är som bäst.
– Vi hade med två lag från Kronan och alla får med beröm godkänt för sina insatser. Vi spelade inte bara bra utan tjejerna uppförde sig exemplariskt mot såväl varandra som mot motståndarna och det var idel glada miner hela tiden, berättar Marie Saxne, ungdomsansvarig och tränare i Kronan VBK.

Som sig bör i Kidsvolley så fick alla medalj och det var ett gäng stolta tjejer som poserade för lagbild.
– Nu längtar vi till nästa cup, som spelas i mars. Men innan dess blir det träning. Vi har fått många nya barn i gruppen också och förhoppningsvis kan vi ställa upp med ytterligare nåt lag nästa gång. Riktigt kul att Kidsvolleygruppen växer, säger Marie Saxne.

U13P missade pallen med minsta möjliga marginal
Kronans U13-spelare som vann guld förra helgen på hemmaplan i flickklassen ställde i lördags upp i pojkklassen i Lund och efter en lite trevande start på dagen och två inledande förluster så blev det ordning på spelet och dagen avslutades med två vinster, bland annat mot ett lag som man aldrig tidigare vunnit mot.
– Dock hade vi inte turen på vår sida när det visade sig bli poängräkning om placeringarna 2-4 då tre lag hade lika många vinster (av totalt 5 lag). Vi drog det kortaste strået och hamnade på en oturlig fjärdeplats. Men vi gräver inte ner oss för det, spelet utvecklas hela tiden och tre av de fyra spelarna har ett eller två år kvar i denna åldersklass efter denna säsongen. Även denna träningsgrupp har växt då vi har flyttat upp några av våra duktiga Level 4-spelare och till nästa tävling, i början av februari, så siktar vi på att ha minst två lag med, säger Marie Saxne.

Kronans U15 Level 6 på pallen igen
Kronans jämnaste träningsgrupp, Level 6, spelade i söndags Skånesammandrag i Kristianstad. Man hade två lag med och lagsammansättningarna lottades fram tidigare i veckan.
– Som vanligt blev det två jämna lag, vilket blev väldigt tydligt då lagen möttes i kvartsfinalen. Kronan Citta drog det längsta strået och vann med minsta möjliga marginal, 16-14 i tredje och avgörande set. Matchen var mycket välspelad och den bästa match som båda lagen presterade under hela turneringen. För Kronan Cement blev det spel om placering 5-8, där det slutade med en fin sjundeplats av totalt 17 lag. För Kronan Citta gick det hela vägen till final, där ett av EVS-lagen blev för svåra. Men silver igen till ett Kronan-lag och trots att vi byter runt i lagen från turnering till turnering så har vi lyckats vara på pallen i varje turnering. Det visar vilken härlig bredd och spelglädje det finns i detta gäng. I silverlaget spelade Leo Fjätström, Agnes Johannesson, Sejla Basic, Jovana Kisic och Wilma Olsson. Wilma och Leo har dessutom ett år kvar i åldersklassen efter denna säsongen.

Nu laddar hela föreningen för sitt största arrangemang hittills. På lördag spelas Gränsfejden i Idrottshallen, en tävling för U16-lag från Skåne, Halland och Småland.
– Vi tippar på att det blir uppemot 16 lag som kamperar om medaljerna och Kronan själv kommer att ha med två lag. Nu är det traditionell sexmannavolleyboll som gäller och det kommer att bli många spännande och välspelade matcher. Turneringen pågår hela dagen med start klockan 10. Sen är det dags för damlaget att ta emot Falkenberg på söndag i Semmehallen klockan 12. Där har vi revansch att utkräva efter en jämn förlustmatch på bortaplan i höstas, avslutar Marie Saxne.

Kronan_U13_Lund-20160123
Med ett mixat lag föll Kronan med minsta möjliga marginal vid en turnering i Lund. Foto: Privat.
Kronan_L6-gänget-20160124
Kronans jämnaste träningsgrupp, Level 6, spelade i söndags Skånesammandrag i Kristianstad. De två lagen från Landskrona möttes rent av i kvartsfinalen. Foto: Privat

Till arkivet