Annons
Torsdagen den 20:e januari
2.1°C 14m/s
Dagens namn: Fabian, Sebastian

200 ungdomsledarstipendier att söka

- Nu ska Skånes Idrottsledarstipendier 2016 snart delas ut, vem tycker du bör uppmärksammas?

– Nu ska Skånes Idrottsledarstipendier 2016 snart delas ut, vem tycker du bör uppmärksammas?

Idrottsledarna är de som näst efter familjen och skolan har de största möjligheterna att påverka barn och ungdomar och härigenom bidra till en positiv samhällsutveckling. Detta är något Sparbanksstiftelserna i Skåne årligen uppmärksammar genom att dela ut Skånes Idrottsledarstipendier.

Annons
 

I samband med att Sparbanksstiftelsen i förra veckan delade ut stipendier på sammanlagt 185 000 kronor till sju ideella projekt i Landskrona passade man även på att berätta att det nu är hög tid att nominera till Skånes Idrottsledarstipendier 2016.
– En lyckad idrottsverksamhet bygger på att det finns ledare och tränare som instruerar, motiverar och stödjer de unga idrottarna. Dessutom är de viktiga förebilder som lägger ner mycket av sin egen fritid på att glädja andra. De vill vi nu visa vår uppskattning, sa Sanne Mårtensson, verkställande tjänsteman vid Sparbanksstiftelsen Skåne.

– Stipendiet infördes 2008 i samband med Skånes Idrottsförbunds 100-års jubileum, berättade Åke Jönsson och hoppades att många idrottsföreningar i Landskrona nu ska nominera duktiga ledare till priset.

Hela 200 ledare kommer att belönas. Dessa får 7000 kr för sina goda ledarinsatser inom barn- och ungdomsidrotten i Skåne. Deras föreningar erhåller dessutom 3000 kr för att stödja och utveckla sin verksamhet för barn- och ungdomsidrotten.

Samtliga idrottsföreningar i Skåne har möjlighet att nominera en man och en kvinna. Att väga in jämställdhetsaspekten är ett medvetet beslut, helt i linje med idrottsrörelsens mål.
– Föreningarna har fått ett utskick om detta, avslutar Sanna Mårtensson.

Sista dagen för föreningarna att nominera är den 15 februari. Festen där stipendierna kommer att delas ut den 19 maj i Lund i Sparbanken Skåne Arena.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser