Annons

Tjejer dominerar bland ungdomsstipendiater

Rakel Nilsson, som på bilden smashar in en poäng för skånelaget, är en av tio som får ungdomsstipendiat från LISA. Foto: Privat.

Rakel Nilsson, som på bilden smashar in en poäng för skånelaget, är en av tio som får ungdomsstipendiat från LISA. Foto: Privat.

Varje år delar Landskrona Idrottsföreningars Samorganisation, LISA, ut stipendier till unga lovande idrottare i Landskrona. Vid ett möte på onsdagen korades årets stipendiater. Noterbart är att hela åtta av tio är tjejer. Stipendiet är på 2500 kronor samt en gåva. Stipendiaten får vara max 20 år.

Annons
 

En av de som spås en lysande framtid är Rakel Nilsson i Kronans Volleybollklubb. Hon deltog bland annat nyligen i en distriktstävling där hon spelade för Skåne. Laget gick igenom hela turneringen utan att förlora ett enda set och försvarade därmed sitt guld från förra året.
– Att få komma iväg och spela tillsammans med spelare från andra föreningar och möta de duktigaste i sin åldersklass är mycket inspirerande och vi hoppas att Rakel kommer tillbaka med massor med energi till laget inför stundande SM-kval och seriespel med Kronan, sade Marie Saxne, ungdomsansvarig och tränare i Kronan VBK i samband med tävlingen.

Här följer samtliga stipendiater:
Ellen Bengtsson, GW Landskrona
Dorutina Goxhuli, LKGF
Wilma Mårtensson, LKGF
Elisabeth Brandt, BGK Linjen
Amanda Gadd, Spader Dam
Emil Hassling, Landskrona Simsällskap
Johan Andersson, Landskrona Varpaklubb
Rakel Nilsson, Kronan Volleybollklubb
My Rydgren, Landskrona simsällskap
Meja Engdahl Petersson, LKGF

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser