Talangfabriken Lejonet levererar

Filip Lennström
Filip Lennström
Bild: Skärmdump från Redhawks TV från en intervju gjord med Filip Lennström i samband med hans a-lagsdebut. Se hela inslaget på www.malmoredhawks.com/artikel/75775/

Den svartvita talangfabriken var epitetet som Landskrona BoIS gick under för tio år sedan.
Nu ser det ut som att grannen, IF Lejonet, kan låna den stämpeln.

Länge var det Andreas Lilja som spelade i Lejonet från 8 års ålder upp till 16 som var stans stora hockeyexport. Med åren har det kommit att ändras. Nu finns det gott om stjärnor som har Lejonet som moderklubb och en handfull talanger står just nu och knackar på dörren till SHL-lagens omklädningsrum.

Såväl Marcus Johansson som hans Washington Capitals går just nu på högvarv och i veckan svarade den Lejonetfostrade centern för sitt tredje mål i rad på lika många matcher. Storebror Martin Johansson huserar i formstarka Örebro, oklart dock om Martin kan spela i kvällens SHL-möte mot Växjö då han varit krasslig några dagar.  I Ängelholm drömmer Rögle om att värva hem landskronasonen Mattias Sjögren som idag spelar i Ak Bars Kazan i KHL. I Rögle finns förövrigt redan Landskroniten Mikael Gath som assisterande tränare och som tidigare gjort nio säsonger i klubben.

Filip Lennström har A-lagsdebuterat
I Malmö Arena har det varit tunnsått med matcher under den senaste månaden. Redhawks har spelat borta under tiden och i matchen mot Brynäs noterades Häljarparen Filip Lennström för elva sekunders istid. Detta efter att han fick sitta av en femminutersutvisning i slutet av matchen. I den efterföljande 5-1 segermatchen mot Växjö Lakers fick han testa på hetluften på riktigt då det blev ett par byten.
-Grymt roligt, var Filip Lennströms första kommentar när barndomsdrömmen nu gått i uppfyllelse.

Att ta steget upp i ett a-lag är speciellt, möjligen extra speciellt när det rör sig om elitsammanhang. Filip Lennström intygar att han blivit väl mottagen i A-laget och att han  redan börjat hitta kemin med kedjekamraterna Peter Mueller och Magnus Häggström.

Hemma i Häljarp handlar det nu mycket om uppladdningen inför morgondagens match mot Djurgården. Det kan mycket väl bli hemmadebut inför fullsatta läktare. I lördags förlorade ett ineffektivt och skadedrabbat Malmö bortamötet mot Luleå med 3-1. Nu är det dags för revanschsuget Redhawks med en 17-årig hårt arbetande forward från Häljarp på isen att hitta tillbaka till vinnarspåret.

I Malmö finns fler Lejonetfostrade pågar som väntar på sin tur. I J18-elit spelar de båda 16-åriga forwardsen Freddy Roslund och Fabian Hast.

Emelia Karlsson är uttagen till ungdoms-OS. Foto: Malmö Redhawks.
Emelia Karlsson är uttagen till ungdoms-OS.
Foto: Malmö Redhawks.

Emelia spelar med killarna
Men frågan är om det inte är 15-åriga Emilia Karlsson som är namnet för dagen. I veckan fick Landskronatjejen som tillvardags går i nian på Västervångskolan besked att hon är uttagen till ungdoms-OS i Lillehammer i februari.

Det var ifjol som Emilia Karlsson tog steget från killarna i Lejonet till pågarna Redhawks.
– Det är mer fart här än vad det var hemma i Landskrona. Det är jobbigare både på match och på träning, men det gäller att köra på även om man blir tröttare. Det är en helt annan satsning i Malmö, den är på elitnivå och det är något som jag känner att jag utvecklas mycket av, säger hon till Malmö Redhawks hemsida.

Vid OS i Norge får Kanada och USA räknas som favoriter men Landskronatjejen sticker ut hakan.
– Vi går definitivt för medalj.

 

 

Till arkivet