Annons

Nya delägare ska lyfta Kaffemagasinet

Kaffemagasinet har nya delägare som ska utveckla bolaget ytterligare.

Kaffemagasinet har nya delägare som ska utveckla bolaget ytterligare.

Kaffemagasinet i Landskrona har efter nyår fått nya delägare. Tanken är att den nya ägarstrukturen skall skapa nya förutsättningar för företagets fortsatta expansion och tillväxt på den nordiska marknaden.
– Det nya ägarförhållandet innebär att företagets VD David Vrabl får förstärkning med två lokalt förankrade och engagerade delägare som också innebär en operativ nysatsning för att utveckla företaget och relationerna med Landskrona, säger styrelseordföranden René Krogh som även är en av de nya delägarna. Den andra är Göran Green, tidigare VD för GC Gruppen.

Annons
 

Kaffemagasinet i Landskrona som sedan 1958 rostat exklusiva kaffesorter enligt gamla traditioner med ett sortiment av både hela och malda kaffebönor i det egna varumärket Walters Kaffe. Kunder är caféer, restauranger, hotell och företag. Men finns även att köpa för hemmabruk.
– Med vårt entreprenörskap och engagemang skapas även nya möjligheter för framtida nysatsning i Landskrona och en stark positionering på den nordiska kaffemarknaden. Vår målsättning är att erbjuda helhetslösningar av varma drycker och tillhörande tillredningsutrustning samt att erbjuda kringprodukter och service.

Huvudkontoret ligger i Landskrona, en stad där kaffe har lång historia. Redan 1881 öppnade Carlos Zoéga en kaffehandel i Landskrona.
– Vårt mål är att fortsätta denna tradition, säger René Krogh.
– Vi skall i framtiden vidareutveckla Kaffemagasinet och rosteriet av kaffebönor med hög kvalitet som startade med Walter Erikssons näsa för kaffe.

Intresset för kaffe har bokstavligt talat exploderat de senaste åren och kaffekonsumtionen stiger. Allt fler kaffedrickare blir allt mer kunniga och utvecklar egna personliga åsikter om just det kaffe de vill ha.
– Det tycker vi är jätteroligt, säger René Krogh.
– Nu får vi verkligen visa vad vi kan, och utveckla speciella kaffesorter för konsumenterna som verkligen uppskattar en god kopp kaffe, avslutar den nya delägaren och styrelseordföranden.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser