Fina framgångar för Kronans ungdomar i helgen

Glada vinnare är Nils Mellblom, Ellen Wantzin, Emilia Saxne, Moa Ekberg och Ida Ekberg.
Glada vinnare är Nils Mellblom, Ellen Wantzin, Emilia Saxne, Moa Ekberg och Ida Ekberg.
Glada vinnare är Nils Mellblom, Ellen Wantzin, Emilia Saxne, Moa Ekberg och Ida Ekberg.
Glada vinnare är Nils Mellblom, Ellen Wantzin, Emilia Saxne, Moa Ekberg och Ida Ekberg. Foto: Privat

I lördags var det fullt upp för Kronans ungdomar i alla åldrar. De minsta, Volleybompan och Kidsvolleyn, hade terminsstart med träning i Dammhagshallen, liksom Level 4. Samtidigt arrangerade klubben sammandrag för Level 5 (U13) i Landskrona Idrottshall och de lite äldre ungdomar, U16 och U18, var i Hässleholm och spelade sammandrag. Det blev en mycket lyckad dag för Kronan med två guld och en fjärdeplats för klubbens tre deltagande lag.

I Hässleholm spelades två klasser i U16/U18-klassen, grön som är lite lättare och svart där det är tuffast motstånd.
– Vårt U18 lag ställde upp i svart klass och startade lite segt men växte under dagen och det slutade med guld för våra duktiga tjejer. Detta trots att vi saknade Rakel Nilsson (bortrest), Ronja Keijsner (sjuk) och Sabina Hultman (skadad). Våra sex tappra tjejer som spelade till sig guldmedaljer var Julia Söderlindh, Amanda Egvärn, Ebba Norstedt, Iris Carlsson Hagel, Ebba Johannesson och Moa Mellblom, berättar Marie Saxne, ungdomsansvarig och tränare i Kronan.

Kronans U16 lag spelade i den gröna klassen och utvecklades mycket under dagen.
– Vi spelade stundtals riktigt bra, men fick se oss besegrade i semifinalen. Även detta lag saknade flera spelare och fick kämpa med endast sex spelare. Men de som spelade tampades förträffligt och utvecklingskurvan för dessa unga tjejer pekar spikrakt uppåt.
Laget för dagen bestod av Agnes Johannesson, Jovana Kisic, Linnea Olsson, Wilma Olsson, Lova Nilsson och Evelina Johnsson. Lunds U18-lag stod som slutsegrare i den gröna klassen.

På hemmaplan gick Kronan Spike obesegrade genom hela turneringen och kammade hem guldmedaljerna utan att tappa ett enda set.
– Mycket imponerande av vårt unga lag, som för dagen bestod av Nils Mellblom, Ellen Wantzin, Emilia Saxne, Moa Ekberg och Ida Ekberg. Spelet var inte alltid på topp och vi behöver träna på att hålla koncentrationen uppe längre stunder, men högstanivån var en bra bit över de andra lagens och nästa turnering flyttas laget upp i svart klass där vi får möta de bästa lagen i Skåne i denna åldersklass. Det ska bli spännande att se hur vi klarar av det.

Tung återstart för damlaget

Kronans damlag som var riktigt på gång inför serieuppehållet fick en tung start på våren. För motståndet stod Eneryda, på bortaplan i Älmhult i söndags kväll. Kronan inledde bra och ledde hela första set fram till 20 men sen låste sig allt och det var bara ett lag på plan fram till slutet på sista setet då Kronan gjorde ett litet försök att få liv i matchen utan att nå ända fram.
– Vi kom aldrig upp i normal standard på någon position, vilket såklart krävs mot ett så pass bra lag. Senast lagen möttes blev det förlust i en tuff femsetare, men nu var det inget snack utan Eneryda vann matchen rättvist. Det tråkiga är att vi kan så mycket bättre än så här, men lyckas inte plocka fram det alls i denna match. Det är ingen idé att älta utan vi ser framåt och nu har vi två veckors hård träning med fokus på samarbete, vilja och inställning innan det är dags för hemmamatch mot Falkenberg söndagen den siste januari, avslutar Marie Saxne.

Guldmedaljer även till Julia Söderlindh, Amanda Egvärn, Ebba Norstedt, Iris Carlsson Hagel, Ebba Johannesson och Moa Mellblom.
Guldmedaljer även till Julia Söderlindh, Amanda Egvärn, Ebba Norstedt, Iris Carlsson Hagel, Ebba Johannesson och Moa Mellblom. Foto: Privat.
Till arkivet